Cum poți debloca jocuri ascunse în browserele Chrome, Edge și Firefox

Autor: Cosmin Aionita | 22.06.2020
Cum poți debloca jocuri ascunse în browserele Chrome, Edge și Firefox

În ultima vreme, am fost asaltați de oferte de jocuri gratuite din toate părțile, numeroși publisheri oferind titluri mai vechi sau mai noi în încercarea de a determina lumea să rămână în case și să prevină astfel răspândirea noului coronavirus. Știați însă că banalele browsere de Internet pe care le folosim în fiecare zi pe PC sau pe telefoane mobile – Chrome, Edge și Firefox –, includ la rândul lor jocuri ascunse pe care le puteți încerca gratuit?

Fiecare dintre aceste aplicații uzuale ascunde un asemenea joc, unele fiind foarte simplu de accesat, altele necesitând o scurtă incursiune în “măruntaiele” respectivului browser. Iată cum puteți accesa aceste jocuri ascunse în browserele Chrome, Edge și Firefox (vă recomandăm să aplicați cele mai noi update-uri tuturor celor trei browsere menționate).

Curse cu dinozaurul în Chrome

Probabil că ați întâlnit, măcar o dată până acum, celebrul mesaj “ERR_INTERNET_DISCONNECTED” din Google Chrome, ce semnalizează lipsa unei conexiuni active la Internet. Acesta reprezintă “portița” către jocul ascuns de producătorii browser-ului în Chrome.

Nu trebuie însă să vă deconectați calculatorul de la Internet pentru a-l putea accesa: este suficient să scrieți următoarea linie de text în bara de adrese din Chome (sau pur și simplu să dați copy/paste textului următor) și apoi să apăsați tasta “Enter”:

chrome://dino

Odată afișat mesajul de eroare “cu dinozaurul”, apăsați tasta “Space” pentru a intra in joc. Este vorba despre un “endless runner” în care trebuie să feriți dinozaurul de cactușii care îi apar în cale. Pentru a sări peste cactuși în timpul jocului, folosiți tot tasta “Space”. Joculețul va înregistra scorul obținut și, în acest mod, vă puteți măsură priceperea în a feri dinozauri de cactuși și cu ceilalți colegi de birou.

jocuri ascunse în Chrome Edge Firefox

Surfing în Microsoft Edge

Chiar dacă nu este cel mai popular browser, purtând încă stigmata precursoului său Internet Explorer, Edge de la Microsoft ascunde probabil cel mai complex joculeț inclus într-o astfel de aplicație.

Este vorba despre Let’s Surf, o versiune adusă la zi a bătrânului joc de Ski din Windows 3.1, unde sporturile pe zăpadă sunt înlocuite, evident, de cele nautice. Obiectivul rămâne însă același: să parcurgeți o distanță cât mai mare fără a vă lovi de numeroasele tipuri de obstacole pe care le veți întâlni pe parcurs.

Pentru a accesa Let’s Surf, este suficient să porniți Edge, să scrieți în bara de adrese linia de text de mai jos (sau să îi dați copy/paste) și să apăsați tasta “Enter”:

edge://surf

jocuri ascunse în Chrome Edge Firefox

Apoi, instrucțiunile de pe ecran vor fi mai mult decât elocvente. De asemenea, jocul de surfing furnizat de la Microsoft în browser-ul Edge include și opțiuni suplimentare: le puteți accesa din meniul contextual plasat în coltul din dreapta-sus al ferestrei browser-ului.

De aici, puteți consulta cel mai bun scor înregistrat până în acel moment, dar și puteți comuta între mai multe moduri de joc pentru Let’s Surf: cel clasic, Time Trial, precum și Ziz Zag.

jocuri ascunse în Chrome Edge Firefox

Pong cu inorogi în Firefox

Nici Firefox nu se lasă mai prejos, browser-ul dezvoltat de comunitatea Mozilla ascunzând, la rândul său, un joculeț. Din păcate, acesta este ceva mai dificil de accesat decât corespondentele sale din Edge sau Chrome.

jocuri ascunse în Chrome Edge Firefox

Pentru început, trebuie să faceți un clic-dreapta pe toolbar-ului din dreapta barei de adrese și să selectați opțiunea “Customize”. Apoi, în fereastra de setări proaspăt deschisă, să mutați TOATE iconițele din partea stângă în secțiunea Overflow Menu din dreapta, cu excepția uneia: “Flexible Space”.

jocuri ascunse în Chrome Edge Firefox

Când a rămas doar icoana “Flexible Space” în spațiul din stânga, în partea de jos a ecranului își va face apariția un nou buton, cu un inorog în miniatură. Apăsați acel buton pentru a debloca jocul de Pong ascuns în Firefox. Veți putea controla “paleta” din partea de sus a ecranului cu ajutorul tastelor direcționale.

Sursa: LifeHacker.com

Urmărește Go4Games.ro pe Google News