Jocurile anului 2015 – recomandările Go4games (partea a III-a)

Autor: Cosmin Aionita | 30.12.2015
Jocurile anului 2015 - recomandările Go4games (partea a III-a)

Recomandările Go4games referitoare la cele mai reuşite jocuri din 2015 se apropie, cu paşi repezi, de sfârşit. Înainte de categoriile finale, să mai aruncăm o privire asupra genurilor deja acoperite: în prima parte a listei noastre ne-am oprit asupra genurilor RPG, racing şi strategie, în timp ce în partea a doua am dat medaliile celor mai reuşite shootere, jocuri de acţiune şi aventură, precum şi simulatoarelor sportive.

Ultima parte a listei noastre de recomandări se va opri asupra categoriilor speciale, nelegate de vreun gen anume, însă atât de importante pentru orice gamer care se respectă: cele mai bune poveşti din jocuri, cel mai pasionant multiplayer şi, cum altfel, cea mai bună grafică.

Acestea fiind spuse, înainte de trecerea spre 2016, redacţiile Go4it şi Go4games vă urează un călduros “La Mulţi Ani!”. Nu uitaţi, aşteptăm şi alternativele şi sugestiile voastre în secţiunea de comentarii de mai jos.


GRAFICĂ

THE ORDER: 1886
(Ready at Dawn/Sony Computer Entertainment)
PlayStation 4

Multe i se pot reproşa shooter-ului third person realizat de studioul Ready at Dawn. Totuşi, în ciuda criticilor, nimeni nu poate nega evidenţa: The Order: 1886 este cel mai arătos joc video al momentului, tehnicile cinematografice folosite, efectele speciale, precum şi fidelitatea reproducerii personajelor şi a mediilor înconjurătoare reuşind să depăşească frontierele acestui mediu de exprimare şi să creeze iluzia unui film CGI jucabil.

ORI AND THE BLIND FOREST
(Moon Studios/Microsoft)
Xbox One/PC

Dacă în privinţa lui The Order: 1886 nu am avut dubii, medalia de argint la această categorie a fost foarte disputată. În final, stilul artistic deosebit folosit de Moon Studios pentru Ori and The Blind Forest a triumfat în faţa abordării aproape fotorealiste din Star Wars: Battlefront. Consideraţi însă această alegere ca o distincţie bazată în totalitate pe gusturi personale: oricare dintre titlurile nominalizate pentru menţiuni poate fi considerat o reuşită din punct de vedere grafic.

Menţiuni: STAR WARS: BATTLEFRONT, UNTIL DAWN, THE WITCHER 3: WILD HUNT


POVESTE

LIFE IS STRANGE
(DONTNOD Entertainment/Square Enix)
PS4/PS3/Xbox One/Xbox 360/PC

Life is Strange al celor de la DONTNOD Entertainment a fost şi unul dintre “premianţii” la categoria adventure, jocuri care, de cele mai multe ori, se fac remarcate în primul rând datorită poveştii. Life is Strange nu face excepţie, aventura tinerei fotografe Maxine Caulfield având un farmec aparte, ancorat atât în acţiunile din viaţa de zi cu zi, banale la prima vedere, cât şi în modificările ce pot fi aduse firului epic graţie puterilor sale asupra scurgerii timpului.

TALES FROM THE BORDERLANDS
(Telltale Games/Gearbox Software/2K Games)
PS4/PS3/Xbox One/Xbox 360/PC/Mac/iOS/Android

Telltale Games au devenit maeştri în ceea ce priveşte transformarea licenţelor faimoase în serii adventure de succes. Pe de altă parte, originile celor de la Telltale, studio format din foşti membri ai echipei LucasArts, le permit acestora să-şi aplice propria doză de originalitate, chiar şi în cadrul unor jocuri îngrădite de licenţa iniţială. Astfel se nasc poveşti precum cea din Tales From The Borderlands, unul dintre cele mai bine structurate şi amuzante jocuri ale anului 2015.

Menţiuni: UNTIL DAWN, THE WITCHER 3: HEARTS OF STONE


MULTIPLAYER

ROCKET LEAGUE
(Psyonix)
PlayStation 4/PC

Dacă am fi avut o categorie dedicată surprizei absolute a anului ce stă să se încheie, Rocket League ar fi câştigat-o fara probleme. Uitaţi de shooterele rapide sau de strategiile complexe: jocul celor de la Psyonix propune un concept mult mai simplu – fotbal cu maşini. Adăugaţi în ecuaţie şi faptul că se poate juca split screen pe acelaşi computer (sau aceeaşi consolă) sau online între PC şi PS4 (unde a fost oferit gratuit pentru abonaţii PS Plus) şi aveţi în faţă imaginea celui mai jucat şi accesibil multiplayer din ultimii ani.

CALL OF DUTY: BLACK OPS 3
(Treyarch/Activision)
PS4/PS3/Xbox One/Xbox 360/PC

Oricât de blamată ar fi seria Call of Duty în zilele noastre, nu putem nega evidenţa: cel mai nou titlu – Black Ops 3 – este mai mult decât complet atunci când vine vorba de multiplayer: campania poate fi abordată acum în mod cooperativ cu până la trei prieteni, modul zombies este mai misterios, complex şi atrăgător ca niciodată, iar multiplayer-ul competitiv rămâne, pe moment, cel mai dinamic şi balansat din cadrul acestui gen.

Menţiuni: MORTAL KOMBAT X, DESTINY: THE TAKEN KING, RAINBOW SIX: SIEGE


Jocurile anului 2015 – recomandările Go4games (partea I): RPG, Racing, Strategie
Jocurile anului 2015 – recomandările Go4games (partea a II-a): Shooter, Action, Adventure, Sport

Urmărește Go4Games.ro pe Google News