Jocurile anului 2016 – recomandările Go4games (partea I)

Autor: Cosmin Aionita | 23.12.2016
Jocurile anului 2016 - recomandările Go4games (partea I)

Din nou ne regăsim, în prag de sărbători, în acel moment al anului în care trebuie să punem punct şi să ne îndreptăm privirile către cele mai bune titluri lansate în ultimele 12 luni.  Am avut parte din nou de un an bogat în ceea ce priveşte jocurile bune, din mai toate genurile imaginabile.

Mai mult, am avut un an destul de aglomerat în ceea ce priveşte apariţiile de hardware nou dedicat jocurilor, console noi precum Xbox One S şi PlayStation 4 Pro fiind lansate, alături de foarte aşteptata serie de plăci video GeForce GTX 1000. Cu alte cuvinte, nu prea sunt scuze să nu jucaţi măcar câteva dintre recomandările pe care le vom face pe parcursul acestei serii de articole.

Am păstrat formatul ce şi-a făcut debutul anul trecut, fiecare categorie urmând să beneficieze de două recomandări principale (medaliile de aur şi argint), precum şi de una sau mai multe menţiuni. Astfel, recomandărilor noastre pentru 2016 încep cu RPG-urile, jocurile cu maşini, precum şi cele mai bune jocuri de strategie.


RPG (ROLE PLAYING GAME)

DARK SOULS III
(From Software/Bandai Namco Entertainment)
PS4/Xbox One/PC

Japonezii de la From Software ar trebui să primească o medalie. Niciun alt producător nu a reuşit să strângă atât de multe laude din partea comunităţii de jucători pentru titluri considerate foarte dificile, precum sunt cele din seria Dark Souls. Totul a pornit de la mai vechiul Demon’s Souls, s-a trecut prin primele două Dark Souls-uri, ba chiar ne-au câştigat medalia de argint anul trecut prin Bloodborne, Dark Souls 3 putând fi considerat drept apogeul viziunii celor de la From Software.

FINAL FANTASY XV
(Square Enix)
PlayStation 4/Xbox One

Vă vine să credeţi că au trecut mai bine de zece ani de când Final Fantasy XV a fost dezvăluit iniţial, sub numele de Final Fantasy Versus XIII? După un ciclu de dezvoltare atât de lung şi problematic, cu toţii ne aşteptam ca Final Fantasy XV nu se ridice la înălţimea aşteptărilor. În ciuda acestui pesimism, echipa de la Square Enix a reuşit imposibilul: Final Fantasy XV este unul dintre cele mai reuşite titluri ale seriei din ultimii (mulţi) ani şi un must play pentru fanii jocurilor de inspiraţie japoneză. Atenţie însă la patch-urile voluminoase!

Menţiuni: DEUS EX: MANKIND DIVIDED, TYRANNY


RACING (JOCURI CU MAŞINI)

FORZA HORIZON 3
(Playground Games/Turn10 Studios/Microsoft)
Xbox One/PC

Seria Forza începe să devină o prezenţă constantă în cadrul recomandărilor noastre anuale. Nici Forza Horizon 3 nu face excepţie, studioul PlayGround Games alegând de această dată Australia drept mediu de joc. Avem parte astfel de cel mai variat decor dintr-un joc Forza de până acum, cu un aspect grafic de invidiat şi un gameplay accesibil şi pentru începători. În plus, este pentru prima oară în istoria Forza când un întreg joc al seriei este disponibil şi în versiune pentru PC (Windows 10), pe lânga obişnuita apariţie de pe Xbox.

CARMAGEDDON: MAX DAMAGE
(Stainless Games)
PlayStation 4/Xbox One/PC

Da, da, ştim. Carmageddon nu greu poate fi clasificat drept joc de curse, deşi include destule trasee şi maşini. Cu toate acestea, rămâne unul dintre cele mai „fun” jocurile ale anului, fiind primul titlu al seriei ce merită jucat de la Carmageddon 2: Carpocalypse Now! şi până acum. Mai mult, Carmageddon: Max Damage poate fi achiziţionat în această perioadă de pe Steam la un preţ redus; atenţie însă, dacă căutaţi grafică mega-ultra-realistă, Max Damage s-ar putea sa nu fie pe gusturile voastre. Dacă va multumiţi însă cu distracţia, start your engines!

Menţiuni: TRACKMANIA TURBO, VALENTINO ROSSI – THE GAME


STRATEGIE

SID MEIER’S CIVILIZATION VI
(Firaxis Games/2K)
PC/Mac

De foarte mulţi ani, seria Civilization ţine steagul sus atunci când vine vorba de titlurile de strategie clasice, Sid Meier’s Civilization VI fiind un must-play pentru fanii acestui gen. Acum oraşele se pot extinde pe hartă, în timp ce conceptul de cercetare activă permite progresul mai rapid al propriul popor prin etapele istoriei. Cel de-al şaselea joc al seriei aduce şi diplomaţia dinamică, noi moduri multiplayer şi un nou sistem de tutorial, ce reprezintă un punct de pornire foarte util pentru noii veniţi în cadrul jocurilor Civilization.

XCOM 2
(Firaxis Games/2K)
PC/Mac/PlayStation 4/Xbox One

Cei de la studioul Firaxis Games „pleacă acasă” cu ambele trofee dedicate jocurilor de strategie. XCOM 2 are loc la 20 de ani distanţă de evenimentele din primul joc, omenirea pierzând lupta împotriva ameninţării extraterestre. Astfel, în încercarea de a recăpăta controlul asupra planetei şi de a elibera omenirea de sub stăpânirea extraterestră, XCOM este nevoită să-şi desfăşoare operaţiunile din umbră, folosind o bază de operaţiuni mobilă. Dacă nu aţi apucat încă să-l jucaţi, acum este o perioada cum nu se poate mai bună, XCOM 2 fiind oferit la jumătate de preţ în cadrul promoţiilor de iarnă de pe Steam.

Menţiuni: BANNER SAGA 2, SHADOW TACTICS: BLADES OF THE SHOGUN, TOTAL WAR: WARHAMMER


Sărbători fericite şi nu uitaţi să reveniţi pe Go4games în următoarele zile pentru noile părţi ale listei noastre de recomandări! Până atunci, nu vă sfiiţi să ne împărtăsiţi şi opiniile voastre despre ce jocuri din 2016 ar merita să se afle printre aceste recomandări.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News