Jocurile anului 2018 – recomandările Go4games (partea a IV-a)

Autor: Cosmin Aionita | 27.12.2018
Jocurile anului 2018 - recomandările Go4games (partea a IV-a)

Lista noastră de recomandări în ceea ce priveşte cele mai bune jocuri din 2018 a început cu RPG-urile, jocurile cu maşini şi titlurile de strategie (prima parte) şi a continuat cu shooterele, jocurile de acţiune, cele de aventură (partea a doua), simulatoarele sportive, jocurile horror şi titlurile open world (partea a treia).

Astăzi ne vom opri asupra celor mai bune jocuri de fighting (unde, din fericire, am avut parte de un an bogat în lansări de calitate) şi celor mai meritorii platformere (în acest domeniu am avut parte de o adevărată revoluţie, despre care vom aminti un pic mai jos). Acestora li se alătură, , în penultimul episod al listei noastre de recomandări, cele mai bune titluri multiplayer din 2018.


FIGHTING

SOUL CALIBUR VI
(Bandai Namco Entertainment)
PS4/Xbox One/PC

O opţiune destul de simplă şi logică, având în vedere nivelul calitativ la care s-a prezentat Soul Calibur VI. Nu doar că am avut parte de un sistem de luptă fluent, accesibil începătorilor însă şi suficient de complex pentru veterani, dar jocul celor de la Bandai Namco a beneficiat şi de o prezentare grafică peste aşteptări, de două moduri de joc menite să prezinte povestea din spatele seriei, precum şi de posibilitatea de a-ţi crea propriul luptător. Ca bonus, în rolul personajului invitat s-a regăsit chiar Geralt of Rivia, popularul erou al trilogiei The Witcher.

DRAGON BALL FIGHTERZ
(Arc System Works/Bandai Namco Entertainment)
PS4/Xbox One/PC/Nintendo Switch

Veritabilii maeştri ai jocurilor de luptă bidimensionale de la Arc System Works au revenit în 2018 cu un fighter orientat către confruntările dintre echipele formate din personaje din universul Dragon Ball. Precum mai vechile lor titluri din seriile Guilty Gear şi BlazBlue, Dragon Ball FighterZ păstrează aspectul grafic de invidiat, ce oferă iluzia unui desen animat, cu animaţii, mişcări speciale şi efecte spectaculoase, preluate din serialul care ne-a marcat copilăriile.

Menţiuni: SUPER SMASH BROS. ULTIMATE


PLATFORMER

ASTRO BOT RESCUE MISSION
(Sony Japan Studio/Sony Interactive Entertainment)
PlayStation VR (PS4)

După cum vă aminteam mai devreme, graţie maturizării conceptelor de game design pentru VR, în 2018 am avut parte de o veritabilă revoluţie în materie de jocuri dedicate realităţii virtuale, în fruntea acesteia aflându-se, meritoriu, Astro Bot: Rescue Mission. Avem de-a face cu un platformer construit pentru fi experimentat în VR, cu un nou mod de a controla camera (prin mişcările capului) şi de a explora nivelurile dinamice, pline de viaţă, un personaj central simpatic, ajutat în aventura sa de însăşi prezenţa fizică a jucătorului în mijlocul acţiunii şi de abilităţile sale. Astfel, pe lângă faptul că avem de-a face cu un platformer excelent, ce poate rivaliza cu clasicii genului, Astro Bot: Rescue Mission este un veritabil deschizător de drumuri în materie de jocuri VR.

SPYRO REIGNITED TRILOGY
(Toys for Bob/Activision)
PlayStation 4/Xbox One

În urma succesului înregistrat de colecţia Crash Bandicoot N.Sane Trilogy, Activision i-a însărcinat pe cei de la Toys for Bob cu aplicarea tratamentului de remake şi pentru trilogia iniţială a seriei Spyro The Dragon. Iar rezultatul – Spyro Reignited Trilogy – se ridică la acelaşi nivel calitativ, cele trei jocuri incluse fiind refăcute în cel mai mic detaliu folosind Unreal Engine 4. Pe lângă noul aspect grafic, am avut parte şi de remasterizarea coloanei sonore originale, precum şi de refacerea, în întregime, a tuturor secvenţelor cinematice din trilogia Spyro.

Menţiuni: MEGA MAN 11, CELESTE, UNRAVEL TWO


MULTIPLAYER

CALL OF DUTY: BLACK OPS 4
(Treyarch/Activision)
PS4/Xbox One/PC

Chiar dacă îi lipseşte campania single player, Call of Duty: Black Ops 4 a punctat la mai toate capitolele la care contează în ceea ce priveşte multiplayer-ul. Pasionaţii de experienţe co-op au avut acum la dispoziţie mai multe experiente Zombies încluse în pachetul iniţial, în timp ce multiplayer-ul competitiv tradiţional îşi va păstra, fără urmă de îndoială, legiunile de fani înrăiţi. Marele merit al studioului Treyarch este includerea în Black Ops 4 a modului Blackout, prima abordare Battle Royale cu adevărat finisată şi demnă de pretenţiile unui joc AAA.

A WAY OUT
(Hazelight Studios/ Electronic Arts)
PS4/Xbox One/PC

Tocmai când credeam că nu se mai poate inventa nimic nou în materie de jocuri cooperative, Josef Fares şi a sa echipă de la Hazelight Studios ne-au contrazis, în cel mai plăcut mod cu putinţă. A Way Out este o aventură interactivă variată, ce nu poate fi abordată decât în modul cooperativ (fie splitscreen pe acelaşi sistem, fie online). Jucătorii trec astfel printr-o multitudine de situaţii tensionate şi genuri de gameplay diferite, ataşându-se, la finele poveştii, de cei doi protagonişti. În plus, chiar şi în modul online, nu este nevoie decât de un singur exemplar al jocului, celui de-al doilea jucător fiindu-i pus la dispoziţie un client gratuit.

Menţiuni: DESTINY 2: FORSAKEN, FIFA 19, MONSTER HUNTER: WORLD


Vă invităm şi mâine pe Go4games pentru ultima parte ale listei noastre de recomandări. În cazul în care aţi ratat primele trei părţi ale listei dedicate jocurilor anului 2018, le puteţi consulta aici: prima parte, a doua parte, a treia parte.

Jocurile anului 2018 – recomandările Go4games (partea I): RPG, Racing, Strategie
Jocurile anului 2018 – recomandările Go4games (partea a II-a): Shooter, Action, Adventure
Jocurile anului 2018 – recomandările Go4games (partea a III-a): Sport, Horror, Open World
Jocurile anului 2018 – recomandările Go4games (partea a IV-a): Fighting, Platformer, Multiplayer
Jocurile anului 2018 – recomandările Go4games (partea a V-a): Grafică, Poveste, Premiul de excelenţă, Dezamăgirea anului

Urmărește Go4Games.ro pe Google News