Jocurile toamnei 2014: ce vom avea de jucat în a doua parte a anului?

Autori: Cosmin Aionita, Liviu - Andrei Mihai | 21.08.2014
Jocurile toamnei 2014: ce vom avea de jucat în a doua parte a anului?

Având în vedere că Gamescom 2014 tocmai s-a încheiat şi nu mai avem mult nici din vara acestui an, ne-am hotărât să aruncăm o privire asupra jocurilor ce-şi vor face apariţia în a doua jumătate a lui 2014.

Call of Duty Advanced Warfare

Ne-am oprit doar asupra titlurilor cu adevărat importante, fie continuări ale unor serii cu vechime, fie jocuri originale ce promit enorm. Asta nu înseamnă că doar titlurile listate aici îşi vor face apariţia în această toamnă: în mod sigur pasionaţii de jocuri indie sau genuri de nişă vor găsi şi alte apariţii cu care să-şi ocupe timpul. Totuşi, titlurile menţionate în continuare sunt must play-uri ale acestui an, pe care orice gamer hardcore ar trebui măcar să le încerce.

Mai mult, dacă aveţi şi alte sugestii pe lângă cele menţionate de noi, vă încurajăm să le împărtăşiţi prin intermediul rubricii de comentarii de mai jos. Acestea fiind spuse, iată ce vom putea juca în toamna acestui an.


Septembrie

THE SIMS 4 (PC) – 4 septembrie 2014

Seria preferată a fetelor se întoarce chiar la început de toamnă cu The Sims 4, titlu ce va aduce numeroase adăugiri faţă de jocurile mai vechi ale seriei. Creatorul de simşi va fi mult mai complex, iar stările emoţionale prin care vor trece micuţii protogonişti mult mai numeroase. Ca bonus, The Sims 4 va putea fi jucat complet offline.


DEAD RISING 3 (PC) – 5 septembrie 2014

Lansat iniţial ca exclusivitate pentru Xbox One, Dead Rising 3 va fi lansat de Capcom şi pentru PC în această toamnă. Grafica va fi mai bună, rezoluaţia mai mare, framerate-ul mai fluent, păstrând numărul impresionant de zombies afisaţi pe ecran. În plus, primiţi şi DLC-urile lansate până acum pe consolă.


DESTINY (PS4, PS4, Xbox 360, Xbox One) – 9 septembrie 2014

Destiny este probabil cel mai ambiţios joc al anului, Bungie încercând să combine elementele unui shooter, cu cele ale unui action RPG şi cele ale unui RPG MMO. Beta-ul a lăsat o impresie excelentă, însă rămâne de văzut cât de mult conţinut va avea de oferit noul titlu de la Bungie.


FIFA 15 (PC, PS4, PS3, Xbox 360, Xbox One) – 26 septembrie 2014

Un joc care nu mai are nevoie de nicio prezentare: FIFA este cea mai populară serie sportivă de pe planetă, EA Sports promiţând pentru ediţia 15 îmbunătăţiri grafice, animaţii noi şi AI adaptat posibilităţilor oferite de platformele next gen.


FORZA HORIZON 2 (Xbox One, Xbox 360) – 30 septembrie 2014

Având în vedere că Need for Speed va lipsi anul acesta, Microsoft sunt primii care încearcă să umple acest gol cu Forza Horizon 2. Dedicat platformelor Xbox, noul Forza promite un mediu open world plasat în Europa, sute de maşini şi numeroase moduri de joc, atât single player,cât şi multiplayer.


Octombrie

MIDDLE-EARTH: SHADOW OF MORDOR (PC, PS4, PS3, Xbox 360, Xbox One) – 3 octombrie 2014

Avem de-a face cu un action/adventure plasat în universal Lord of The Rings, în care ranger-ul Talion se va întoarce din morţi pentru a se răzbuna pe forţele lui Sauron pentru uciderea familiei sale. Producătorii promit Nemesis System, prin intermediul căruia monştrii vor fi generaţi aleatoriu, oferind noi experienţe de joc la fiecare rejucare a acestui titlu.


ALIEN: ISOLATION (PC, PS4, PS3, Xbox 360, Xbox One) – 7 octombrie 2014

După fiascoul numit Aliens: Colonial Marines, Creative Assembly şi SEGA sunt obligaţi să ofere o experienţă Alien de neuitat cu noul Isolation. Şi se pare că obiectivul va fi atins: Aliens: Isolation va pune accent pe sentimentul de teroare atât de prezent în primul film al seriei, protagonista fiind de această dată Amanda Ripley, fiica eroinei din filme.


DRIVECLUB (PlayStation 4) – 8 octombrie 2014

DriveClub este alternativa propusă de Sony şi Evolution Studios în ceea ce priveşte jocurile de curse arcade cu maşini exotice. Diferenţa o face latura socială a acestui titlu, jucătorii urmând să aibă posibilitatea de a se organiza în cluburi ce vor concura în tot felul de challenge-uri online.


BORDERLANDS: THE PRE-SEQUEL (PC, PS3, Xbox 360) – 17 octombrie 2014

Pasionaţii de seria Borderlands, care încă nu au făcut pasul către o consolă next-gen, vor avea la dispoziţie Borderlands: The Pre-Sequel în această toamnă. Aşadar, dacă shooter-ul cooperativ cu umor bine dozat şi cu tone de loot vă este pe plac, nu ar trebui să rataţi acest titlu.


F1 2014 (PC, PS3, Xbox 360) – 17 octombrie 2014

Fanii Marelui Circ vor avea posibilitatea să se aventureze în sezonul 2014 al competiţiei prin intermediul lui F1 2014. Jocul celor de la Codemasters va oferi toate circuitele, toţi piloţii şi toate echipele aferente sezonului actual din Formula 1, precum şi numeroasele modificări de regulament apărute în competiţie.


THE EVIL WITHIN (PC, PS4, PS3, Xbox 360, Xbox One) – 17 octombrie 2014

Survival horror în cel mai pur stil japonez. La cârma proiectului The Evil Within nu se află nimeni altul decât Shinji Mikami, supranumit părintele genului survival horror, alături de noul său studio Tango Gameworks. Jocul îl va avea în prim plan pe detectivul Sebastian Castellanos, care, în urma intervenţiei la locul unei crime, îşi pierde cunoştinţa şi se trezeşte într-o lume de coşmar.


CIVILIZATION: BEYOND EARTH (PC) – 24 octombrie 2014

Deşi strategiile şi-au pierdut foarte mult din strălucirea de odinioară, fanii genului se vor putea consola cu Civilization: Beyond Earth, cea mai nouă creaţie a legendarului Sid Meier şi a studioului Firaxis. După cum o spune şi numele, Civilization: Beyond Earth lasă în urmă Planeta Albastră şi se concentrează pe colonizarea spaţiului cosmic de către om.


ASSASSIN’S CREED: UNITY (PC, PS4, Xbox One) – 28 octombrie 2014

Seria Assassin’s Creed face un nou pas, de această dată către consolele next gen şi posibilitaţile grafice oferite de acestea: acţiunea din Unity se va desfăşura în Paris, în timpul Revoluţiei Franceze, iar eroul Arno Dorian va fi nevoit să se descurce în mulţimi de mii de persoane, recreate mai realist ca niciodată. Pe lângă campania single player, jocul va beneficia şi de misiuni special concepute pentru modul cooperativ.


LORDS OF THE FALLEN (PC, PS4, Xbox One) – 31 octombrie 2014

Lords of The Fallen este un RPG care a trecut uşor neobservat din cauza amalgamului de jocuri mult mai faimoase ce urmează sa apară în această toamnă. Totuşi, Lords of The Fallen promite enorm, lăsând să se înţeleagă ca va oferi “alternativa vestică” la seria Dark Souls a japonezilor de la From Software. Ne vom lămuri la sfârşit de octombrie dacă aşteptarea a meritat.


SUNSET OVERDRIVE (Xbox One) – 31 octombrie

Echipa de la Insomniac Games (seriile Ratchet and Clak şi Resistance) se întoarce cu Sunet Overdrive, un titlu de acţiune open-world dezvoltat exclusiv pentru noua consolă de la Microsoft. O corporaţie malefică lansează o băutură răcoritoare care, în urma consumului abuziv, transformă oamenii în mutanţi respingători. Evident, eroul principal, imun la efectele energizantului, trebuie să rezolve situaţia.


Noiembrie

CALL OF DUTY: ADVANCED WARFARE (PC, PS4, PS3, Xbox 360, Xbox One) – 4 noiembrie 2014

Un nou an, un nou titlu al seriei Call of Duty. Ce-i drept, de această dată, Advanced Warfare promite enorm, având la cârmă un nou studio producător – Sledgehammer Games, precum şi o sumedenie de adăugiri în gameplay (cum ar fi exoscheletele ce vor conferi o libertate de mişcare sporită), dar şi Kevin Spacey în rolul antagonistului.


ASSASSIN’S CREED: ROGUE (PS3, Xbox 360) – 11 noiembrie 2014

Credeaţi că aţi scăpat de Assassin’s Creed pe anul acesta? V-aţi înşelat: utilizatorii de PlayStation 3 şi Xbox 360 îşi vor primi propriul titlu al seriei – Assassin’s Creed: Rogue. Astfel, vor avea şansa să completeze saga familiei Kenway din postura unui nou personaj principal, fost asasin şi actual templier/vânător de asasini.


WORLD OF WARCRAFT: WARLORDS OF DRAENOR (PC) – 13 noiembrie 2014

Saga World of Warcraft continuă cu un nou expansion pack: Warlords of Draenor. După cum o spune şi numele, noul expansion se va concentra pe rasa orcilor, urmând să adauge conţinut din plin celui mai apreciat MMORPG al tuturor timpurilor. Şi pentru cei care se plâng că grafica din WoW e depăşită, Warlords of Draenor va aduce şi un face lift binemeritat de bătrânul hit al celor de la Blizzard Entertainment.


PRO EVOLUTION SOCCER 2015 (PC, PS4, PS3, Xbox 360, Xbox One) – 13 noiembrie 2014

PES 2015 reprezintă încă o încercare a celor de la Konami de a recăpată tronul pierdut în ultimii ani în favoarea seriei FIFA. Motorul grafic FOX Engine va sta la baza ediţiilor next gen ale jocului, studioul japonez lăudându-se cu o desfăşurare a partidelor mai realistă ca niciodată.


LITTLE BIG PLANET 3 (PS4, PS3) – 13 noiembrie 2014

Sackboy se întoarce într-o nouă aventură amuzantă marca Little Big Planet. De această data însă, nu va fi singur, ci va beneficia de ajutorul a trei prieteni: Swoop, Oddsock şi Toggle, fiecare cu propriile abilităţi şi caracteristici. Evident, în modul cooperativ toate aceste personaje vor putea fi controlate. Mai mult, Little Big Planet 3 va fi compatibil şi cu toate nivelurilor create de comunitate pentru primele două titluri ale seriei.


HALO: THE MASTER CHIEF COLLECTION (Xbox One) – 14 noiembrie 2014

Această colecţie va oferi toate titluri principale ale seriei Halo într-un singur pachet: Halo: Combat Evolved, Halo 2, Halo 3 şi Halo 4. Mai mult, atât primul Halo, cât şi Halo 2 vor beneficia de versiunile Anniversary refăcute cu grafică şi sunet aduse la standardul actual. Pachetul va include şi componentele multiplayer ale tuturor celor patru jocuri.


THE CREW (PC, PS4, Xbox 360, Xbox One) – 14 noiembrie 2014

Cel de-al treilea pretendent la tronul lăsat liber de Need for Speed se laudă cu un mediu de joc deschis ce reprezintă întreaga hartă a Statelor Unite, cu zeci de maşini ce vor putea fi personalizate în detaliu, atât la nivel vizual, cât şi în ceea ce priveşte performanţa, precum şi cu o integrare online în stilul jocurilor MMO, alcătuirea de “crews” cu ajutorul prietenilor urmând a fi mai uşoară ca niciodată.


FAR CRY 4 (PC, PS4, PS3, Xbox 360, Xbox One) – 18 noiembrie 2014

Ubisoft Montreal revine la seria shooterelor Far Cry după succesul înregistrat cu Far Cry 3 şi Blood Dragon. De această dată vom avea de vizitat Kyrat, un stat fictiv inspirat de Nepalul zilelor noastre, în care eroul va avea de înfruntat un dictator un pic sărit de pe fix. Pe lângă mijoacele obişnuite de transport din seria Far Cry, în cel de-al patrulea episod vom avea ocazia să călărim şi elefanţi!


DRAGON AGE: INQUISITION (PC, PS4, PS3, Xbox 360, Xbox One) – 21 noiembrie 2014

Iubitorii de RPG-uri vor avea ocazia de a încheia anul gameristic cu Dragon Age: Inquisition, cel mai nou joc al studioului BioWare. Poate cea mai importantă modificare adusă de noul Inquisition este trecerea la motorul grafic Frostbite, care va permite implementarea unui câmp de joc open world mai întins ca niciodată.


PROJECT CARS (PC, PS4, Xbox One) – noiembrie 2014

Dacă fanii curselor arcade vor avea de ales între Forza Horizon 2, DriveClub şi The Crew, iubitorii de simulatoare îşi vor găsi probabil alinarea în Project CARS al celor de la Slightly Mad Studios. Cu promisiunea unei grafici excepţionale şi a zeci de maşini şi circuite recreate în detaliu, Project CARS va încerca să concureze mult mai faimoasele serii Forza Motorsport şi Gran Turismo.


Decembrie

LARA CROFT AND THE TEMPLE OF OSIRIS (PC, PS4, Xbox One) – 9 decembrie 2014

Mai este destul de aşteptat până la viitorul Rise of The Tomb Raider (mai ales dacă nu deţineţi o consolă Xbox). Din fericire, până atunci vom primi Lara Croft and The Temple of Osiris, o nouă aventură top-down a iubitei eroine, accentul fiind pus şi de această dată pe modul de joc cooperativ (până la 4 jucători simultan).


Altele

RYSE: SON OF ROME (PC) – toamna 2014

După lansarea iniţială pentru Xbox One, cei de la Crytek au promis că vor oferi şi o versiune pentru PC a hack and slash-ului Ryse: Son of Rome. Jucătorii vor avea ocazia să intre în pielea  generalului roman Marius Titus, pe parcursul ascensiunii sale în rândurile armatelor Imperiului Roman.


GRAND THEFT AUTO V (PC, PS4, Xbox One) – toamna 2014

La un an diferenţă de la apariţia versiunilor pentru PlayStation 3 şi Xbox 360, iată că şi deţinătorii de PC-uri şi console de nouă generaţie se vor putea bucura de Grand Theft Auto V. Ca şi cum Los Santos-ul extins, cele trei personaje principale şi modul multiplayer GTA Online nu ar fi fost suficiente, noua ediţie de GTA V promite o prezentare grafică mult îmbunătăţită, special adaptată posibilităţilor oferite de platformele actuale.


Cam acesta este calendarul de lansare a celor mai importante titluri ce-şi vor face apariţia în toamna acestui an. După cum am amintit şi la început, dacă aveţi sugestii referitoare la alte jocuri ce ar merita adăugate acestei liste, le aşteptăm în rubrica de comentarii de mai jos.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News