Jocurile Ultima Underworld și Syndicate, oferite gratuit prin GOG

Autor: Cosmin Aionita | 09.08.2021
Jocurile Ultima Underworld și Syndicate, oferite gratuit prin GOG
Foto: GOG.com

În luna iunie a acestui an, titlurile clasice Ultima Underworld și Syndicate au fost eliminate din oferta GOG (Good Old Games), la cererea publisher-ului Electronic Arts. La acea vreme, nu a fost menționat un motiv anume pentru care EA ar fi luat această decizie, existând însă supoziții referitoare la eventuala disponibilitate exclusivă prin intermediul Origin sau la potențiale titluri noi ale acestor serii, ce ar fi urmat să fie anunțate.

Ce-i drept, aceste jocuri nu sunt tocmai noi, Ultima Underworld fiind lansat în 1992, iar Syndicate în 1993, însă sunt considerate drept unele dintre cele mai influente titluri din genurile lor, fiind apreciate de fanii GOG, un public ce preferă în special jocurile retro.

Electronic Arts, surprinși de cererea mare pentru aceste jocuri retro

Ei bine, feedback-ul negativ primit în urma dispariției acestor titluri din oferta GOG a fost luat în seamă, iar Electronic Arts a decis să readucă jocurile seriilor Syndicate și Ultima Underworld pe Good Old Games și, mai mult, să le ofere complet gratuit pentru o perioadă limitată de timp.

Astfel, folosind următoarele link-uri, puteți obține gratuit jocurile Ultima Underworld 1 și 2 (sunt livrate în același pachet), Syndicate Plus și Syndicate Wars. Jocurile, odată revendicate, vor fi adăugate bibliotecilor voastre de titluri de pe GOG și vor putea fi descărcate și rulate oricând doriți. Puteți revendica gratuit titlurile Syndicate și Ultimate Underworld până pe 3 septembrie 2021.

Reprezentanții Electronic Arts au declarat:

Se pare că și după douazeci de ani, în continuare există suficientă dragoste pentru aceste titluri și ne face plăcere să confirmăm că jocurile Ultima Underworld și Syndicate vor fi din nou disponibile prin GOG și vom continua să le oferim prin intermediul acestui magazin și în viitorul previzibil. Pentru a sărbători această ocazie, vom oferi aceste jocuri sub forma de download gratuit pentru următoarele patru săptămâni.

Sursa: GOG

Urmărește Go4Games.ro pe Google News