Journey, jocul exclusiv PlayStation şi Epic Games Store, va fi lansat pe Steam

Autor: Cosmin Aionita | 14.04.2020
Journey, jocul exclusiv PlayStation şi Epic Games Store, va fi lansat pe Steam

Journey, fostul titlu exclusiv de pe PlayStation 3 şi PlayStation 4, a fost lansat în vara anului trecut şi pe PC, prin intermediul Epic Games Store. Iată că şi perioada de exclusivitate de pe PC este pe cale să se sfârşească, Annapurna Interactive anunţând că titlul realizat de Thatgamecompany urmează să fie disponibil şi prin intermediul Steam, începând cu 11 iunie 2020.

Journey a fost cel de-al treilea şi ultimul titlu rezultat din colaborarea dintre studioul independent Thatgamecompany şi Sony, lansat iniţial in 2012 pentru PlayStation 3. Abordarea originală, cu un accent deosebit pus pe latura emoţională, a fost deosebit de apreciată atât de presa de specialitate (Journey caştigând numeroase premii de joc al anului, şi sfârşind cu o medie de 92 a notelor primite în review-uri, conform Metacritic), cât şi de public (jocul celor de la Thatgamecompany devenind, la acea vreme, cel mai bine vândut titlu digital disponibil prin PlayStation Network).

Succesul de care s-a bucurat Journey i-a determinat pe cei de la Sony să-l relanseze în 2015 pentru PlayStation 4, dar şi într-o ediţie de colecţie fizică, ce includea şi primele două titluri incluse în parteneriatul cu Thatgamecompany: Flow şi Flower. La fel ca în cazul celor de la Quantic Dream, care, după un contact de trei jocuri cu Sony, au primit permisia de a le publica şi pe PC, Thatgamecompany a beneficiat de acelaşi tratament.

Journey este disponibil acum în ediţii pentru PlayStation 3, PlayStation şi PC, prin intermediul Epic Games Store. Versiunea pentru Steam va fi lansată pe 11 iunie 2020.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News