Legacy of Kain: Dead Sun – 30 de minute dintr-un joc care nu mai există (UPDATE)

Autor: Cosmin Aionita | 26.02.2015
Legacy of Kain: Dead Sun – 30 de minute dintr-un joc care nu mai există (UPDATE)

Update: Dezvăluirile despre jocul ce ar fi trebuit să fie Legacy of Kain: Dead Sun continuă. Se pare că numele de cod sub care era dezvoltat jocul a fost Black Cloth, dezvăluirea oficială fiind programată pentru E3 2012, prin intermediul trailer-ului de mai jos (evident, aceasta nu a mai avut loc, Square Enix luând decizia de a anula jocul). De asemenea, tot mai jos puteţi admira şi o scurtă secvenţă cinematică din Dead Sun, aceasta fiind concepută drept introducere pentru unul dintre boşii din joc.


În urma achiziţiei proprietăţilor fostului publisher Eidos de către Square Enix, japonezii au decis să reînvie o serie de francize cu potenţial comercial în vest, astfel făcându-şi apariţia titluri precum Tomb Raider (2013) sau Deus Ex: Human Revolution. Acestea pot fi considerate însă poveştile de succes ale acestor operaţiuni ale celor de la Square Enix.

Din păcate, una dintre seriile legendare din portofoliul Eidos – Legacy of Kain, nu a avut parte de aceeaşi şansă. Deşi la acest moment putem încerca Nosgoth, third person shooter-ul free-to-play plasat în acest univers, planurile iniţiale erau cu totul altele. Square Enix avea de gând să lanseze un nou joc ale seriei principale, denumit Legacy of Kain: Dead Sun, realizat de Climax Studios (Assassin’s Creed Chronicles: China, Castlevania Lords of Shadow pentru PC sau Diablo 1 pentru PlayStation) sub supervizarea celor de la Crystal Dynamics (studio ce a produs toate titlurile seriei Legacy of Kain cu excepţia primului Blood Omen).

Pornit iniţial ca un proiect mai mic (probabil un joc menit doar pentru a fi distribuit în regim digital), Legacy of Kain: Dead Sun a crescut, şi a ajuns să fie considerat un joc AAA în toata puterea cuvântului, pentru PlayStation 3 şi Xbox 360. Din păcate, în 2012, atunci când titlul dezvoltat de Climax Studios se afla în stadiu pre-alpha (majoritatea componentelor funcţionau, însă mai era destul de mult de lucrat la optimizare şi finisare), Square Enix a decis să anuleze în totalitate proiectul pe motiv ca Legacy of Kain: Dead Sun nu avea potenţialul de a deveni un succes comercial.

Iată că astăzi, la aproape trei ani de când Legacy of Kain: Dead Sun a devenit istorie, pe forumul NeoGAF (cunoscut pentru că o bună parte din utilizatori provin din industria jocurilor video) şi-au făcut apariţia peste 30 de minute de gameplay din Legacy of Kain: Dead Sun, pe care le puteţi urmari în continuare, complet needitate.

Câteva dintre elementele jocului au fost preluate de Nosgoth, shooter Free-to-play pe care îl puteţi încerca pe Steam.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News