Un maraton caritabil de jocuri video a depășit suma de 30 de milioane de dolari

Autor: Vlad Ionescu | 12.01.2021
Un maraton caritabil de jocuri video a depășit suma de 30 de milioane de dolari

Games Done Quick, cel mai popular maraton caritabil de jocuri video din întreaga lume, a reușit, într-un deceniu, să strângă peste 30 de milioane de dolari în scopuri caritabile. Inițial organizat de comunitățiile Speed Demos Archive și Speedruns Live, evenimentul a fost preluat de Games Done Quick începând cu anul 2015. De atunci, maratonul reușește să aducă în același loc o mulțime de gameri profesioniști, cât și spectatori, toți având un scop comun: obținerea unei sume importante pentru diferite scopuri caritabile.

Trecând deja un deceniu de la înființarea acestui proiect, cei de la Awesome Games Done Quick au reușit să obțină niște sume incredibile, depășind pragul de 30 de milioane USD. Încă de la primul eveniment organizat, cunoscut și sub numele de AGDQ, jucătorii din întreaga lume au reușit să strângă foarte mulți bani, sumele fiind donate spre fundații ce lupta pentru prevenirea cancerului, precum și organizațiilor de genul „Doctors Without Borders”. Mai exact, un număr total de 226.140 de donatori au oferit nu mai puțin de 610.650 de donații diferite, suma finală strânsă fiind de 30.405.494 USD.

Cel mai recent maraton caritabil de jocuri video a strâns peste 2,7 milioane de dolari

Producătorii maratonului au ținut evidența și aspectelor legate de donații, pe care ulterior le-au oferit și publicului. Cea mai mare donație a fost în valoare de 356.306 USD, în timp ce suma medie oferită de către susținătorii cauzei este de 49,47 dolari. Până la sfârșitul anului 2021, numărul total de participanți va ajunge la 3151, cu 2627 de premii oferite, precum și 2289 de oferte de licitare pentru a obține acele premii.

Cel mai recent eveniment s-a desfășurat la începutul acestui an, iar după o perioadă de șapte zile de transmisii non-stop în direct, Awesome Games Done Quick 2021 a reușit să obțină 2.759.815 USD, suma fiind exclusiv donată unei organizații ce ajută la prevenirea cancerului. La o transmisiune a jocului Halo 3, maratonul a reușit să strângă suma de 1 milion într-o singură zi, stabilind astfel un nou record.

maraton caritabil de jocuri video
Sursa: Games Done Quick

Urmărește Go4Games.ro pe Google News