Maraton de gaming: streamerii români se unesc pentru a încuraja femeile să urmeze o carieră în gaming

Autor: Cosmin Aionita | 25.03.2021
Maraton de gaming: streamerii români se unesc pentru a încuraja femeile să urmeze o carieră în gaming

Gaming Maraton, cel mai mare festival românesc online de gaming, dedică ediția aniversară de 1 an femeilor și reafirmă susținerea doamnelor și domnișoarelor interesate de a lucra în industria de gaming. Duminică, 28 martie 2021, timp de peste 15 ore, streamerii și comunitățile lor de sute de mii de pasionați de jocuri video le vor încuraja pe fete să urmeze o carieră în gaming, fie că vorbim despre dezvoltarea de jocuri, de crearea de conținut pe platformele de streaming, fie de alegerea unei cariere de jucătoare profesioniste în competiții de eSports.

Gaming Marathon are loc duminică, 28 martie, începând cu ora 10:00, pe www.gaming-marathon.ro.

Tudor Dăescu, președinte Bucharest Gaming Week, co-organizatorul Gaming Marathon, a precizat următoarele:

Din cei aproape 8 milioane de români care se joacă jocuri video pe PC, console sau telefoane mobile, 52% sunt bărbați, iar 48% sunt femei. Deși femeile se joacă aproape în egală măsură ca bărbații, prezența lor în industria dezvoltatoare de jocuri, în crearea de conținut sau în competițiile eSports rămăne foarte scăzută. De aceea acest Gaming Marathon le este dedicat, o întreagă zi în care le vom asculta poveștile și le vom încuraja să-și urmeze pasiunea, combătând prejudecățile de care se lovesc atunci când vor să facă acest pas. Mai multe femei în gaming înseamnă mai multă diversitate care generează mai multă creativitate și valoare pentru industrie.

Mai multe femei care să creeze jocuri video

Fetele interesate să urmeze o carieră ca programatoare, artistă 2D sau 3D, business analyst sau tester, printre multe alte specializări pe care industria de game development le cuprinde, vor afla în timpul stream-urilor cum se pot pregăti pentru a dezvolta jocuri video. Streamerii vor intra în dialog cu reprezentante ale Amber, studioul românesc care susține egalitatea de șanse în domeniul industriei dezvoltării de jocuri video prin campania #HerOwnGame.

Programatoarele, game designers sau artistele din Amber vor împărtăși comunității experiența lor în domeniu și cum au combătut stereotipurile și prejudecățile din societate atunci când au ales acest drum.

Femeile au abilități de gaming la fel de bune ca bărbații

Streamerii băieți din Good Gaming League vor invita creatoare de conținut în echipele lor pentru a juca meciuri în diferite jocuri populare. Ei își vor asuma în joc personaje feminine pentru a demonstra că nu există diferență de skill-uri între băieți și fete și pentru a combate stereotipul conform căruia fetele nu sunt gamerițe la fel de bune ca băieții. Mădălin, jaxi și IceManLucky vor face echipă cu Antonia și Amyclaire în meciuri de CS:GO, Brawl Stars și League of Legends.

Membrele GRLpower, prima echipă formată din cinci creatoare de conținut de gaming din România, îl vor provoca la meciuri de Counter-Strike: Global Offensive pe Werty, unul dintre cei mai cunoscuți jucători și comentatori ai jocului din țară.

Jocuri noi și inteligente la Gaming Marathon

În cadrul Play Smart Stream, Bobospider va juca o serie de jocuri care stimulează aptitudinile strategice ale gamerilor precum HearthStone Battlegrounds, Darkest Dungeon, Loop Hero, Teamfight Tactics și Bloons TD 6.

Mai multe detalii despre Gaming Marathon, line-up-ul complet și programul jocurilor se găsesc pe www.gaming-marathon.ro.

Sursa: Bucharest Gaming Week

Urmărește Go4Games.ro pe Google News