MetaHuman Creator sau cum vor arăta personajele umane din jocurile video ale viitorului

Autor: Cosmin Aionita | 11.02.2021
MetaHuman Creator sau cum vor arăta personajele umane din jocurile video ale viitorului

Realizarea unor personaje umane virtuale și credibile este o sarcină extrem de dificilă pentru realizatorii de jocuri video (și nu doar pentru aceștia). Pe lângă echipamentul foarte costisitor pentru scanare, este nevoie de un studio de motion capture și de o veritabilă “armată” de artiști, responsabili pentru retușurile și finisările pe care un sistem automatizat nu le poate realiza de unul singur. Epic Games vine în întâmpinarea acestor probleme cu un proiect impresionant: MetaHuman Creator, o noua unealtă ce va permite oricui să creeze, în doar câteva minute, o ființă umană virtuală, fotorealistă, cu scheletul de animații deja aplicat.

Ființe umane virtuale, complet personalizabile

De asemenea, aceste creații pot include păr, cu numeroase tipuri de coafuri oferite, precum și o serie variată de obiecte de îmbrăcăminte. Mai mult, personajele virtuale rezultate pot fi importate direct în Unreal Engine pentru a le include în jocurile video ale viitorului.

Folosind tool-ul MetaHuman Creator, artiștii vor putea ajusta elemente de finețe precum trăsăturile feței sau tenul pielii și vor putea opta între mai multe preseturi în ceea ce privește statura și tipul de corp al personajului, coafurile acestuia, hainele, dantura și multe altele.

Creațiile pot fi folosite în numeroase domenii de activitate, nu doar în jocuri video

Pe lângă utilizarea acestora în jocuri video prin intermediul Unreal Engine, personajele umane astfel create vor putea fi folosite și în alte domenii de activitate, precum cel al filmelor, pentru a suplini rolurile figuranților din producțiile cinematografice, spre exemplu.

MetaHuman Creator va fi disponibil în cursul anului 2021, sub forma unei aplicații ce va rula în cloud, și promite să transforme procesul de a crea ființe umane digitale, dintr-o sarcină dificilă și costisitoare, ce poate dura săptămâni sau chiar luni de zile, într-un procedeu simplu, ce va putea fi finalizat în mai puțin de o oră. Iar rezultatul final va putea fi important direct în Unreal Engine pentru a fi transpus într-un joc video.

De altfel, Epic Games oferă câteva mostre de personaje umane create cu MetaHuman Creator, ce pot fi descărcate gratuit și apoi importate direct în proiectele realizate cu Unreal Engine, versiunea 4.26.1 sau mai recentă.

Sursa: Epic Games

Urmărește Go4Games.ro pe Google News