Middle-earth: Shadow of War – microtranzacţiile vor fi eliminate la vară

Autor: Cosmin Aionita | 10.04.2018
Middle-earth: Shadow of War - microtranzacţiile vor fi eliminate la vară

Înainte de lansarea lui Middle-earth: Shadow of War, joc ce şi-a făcut apariţia în luna octombrie a anului trecut, s-a iscat o întreagă controversă în jurul posibilităţii de a achiziţiona, în schimbul banilor reali, grupuri de orci mai puternici pentru a-i folosi în propria armată. Pe lângă anormalitatea prezenţei unor astfel de microtranzacţii într-un joc AAA (cu buget de producţie impresionant), care încă se comercializează la preţ complet (59,99€ pe Steam), posibilitatea de a cheltui bani pentru a cumpăra orci noi afecta sistemul Nemesis (generarea unor inamici şi aliaţi unici pentru fiecare jucător), conceptul de bază pe care a fost clădit jocul.

Middle-earth Shadow of War

Astfel, după o analiză atentă (cam prea „atentă”, având în vedere că au trecut deja şase luni de la apariţia jocului), cei de la Warner Bros. Interactive Entertainment şi studioul Monolith Productions au luat decizia de a elimina posibilitatea de a achiziţiona Gold in-game cu bani reali, posibilitatea de a cumpăra War Chests şi întreaga secţiune Market din Middle-earth: Shadow of War. Astfel, începând cu 8 mai 2018, va fi eliminată opţiunea de a cumpăra Gold, jucătorii care au achiziţionat moneda in-game urmând să aibă la dispoziţie încă două luni pentru a o cheltui, până pe 17 iulie 2018, când întreaga secţiune Market va fi eliminată din Shadow of War.

De asemenea, vor fi adăugate elemente narantive noi secţiunii Shadow Wars din campania jocului, în cadrul căreia jucătorii trebuie să-şi apere fortăreţele cucerite de atacurile forţelor lui Sauron. Nu vor lipsi nici îmbunătăţiri aduse gameplay-ului, cum ar fi update-uri pentru sistemul Nemesis, noi skin-uri pentru eroul principal, noi skill-uri, upgrade-uri pentru echipament şi pentru sistemul de progresie din joc. Toate aceste update-uri vor fi oferite în mod gratuit.

Middle-earth: Shadow of War este disponibil în versiuni pentru PlayStation 4, Xbox One şi PC.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News