Moarte demnă de un joc GTA. Aplicația Google Maps ar fi de vină

Autor: Cosmin Aionita | 21.09.2023
Moarte demnă de un joc GTA. Aplicația Google Maps ar fi de vină
Foto: Google

Un bărbat din statul american Carolina de Nord și-a găsit sfârșitul într-un mod demn de jocurile seriei Grand Theft Auto: fiind atent la GPS, acesta a căzut cu mașina de pe un pod dărâmat. Acest gen de scenarii, uzual în jocurile de tip GTA unde gamerii trebuie să urmeze anumite trasee cu ajutorul GPS-ului afișat pe ecran, se pot dovedi fatale în viața de zi cu zi, după cum demonstrează acest caz.

Mai mult, în urma morții bărbatului – Philip Paxson, un vânzător de dispozitive medicale și tată a doi copii –, familia acestuia a acționat în justiție compania Google, acuzând-o că aplicația Google Maps, folosită de victimă drept ghid GPS, nu actualizase datele referitoare la acea rută, deși fusese informată referitor la prăbușirea respectivului pod. Mai grav este ca acel pod se prăbușise cu nu mai puțin de 9 ani în urmă, Google având suficient timp pentru a actualiza harta și rutele disponibile în Maps.

Tragedia a avut loc în localitatea Hickory, iar mașina condusă de victima – un Jeep Gladiator – ar fi căzut de la o înălțime de 6 metri, fiind găsită de autorități parțial scufundată în apele râului Snow Creek. Din păcate, podul dezafectat nu era marcat nici cu semne de atenționare.

Conform informațiilor reieșite din dosarul aferent procesului pe care familia lui Paxson l-a intentat celor de la Google, reiese că, încă din septembrie 2020, compania fusese informată de un alt localnic în privința rutei periculoase pe care aplicația Google Maps ar fi indicat-o, fiind raportată existența podului prăbușit. Mai mult, printr-un e-mail trimis în noiembrie 2020, Google a confirmat ca a luat la cunoștință de această problemă și va lua măsurile de rigoare. Compania nu a actualizat însă niciodată datele din aplicația Google Maps.

Sursa: Gulf News

Urmărește Go4Games.ro pe Google News