Modificări importante pentru Steam

Autor: Cosmin Aionita | 25.03.2019
Modificări importante pentru Steam

În timp ce piaţa este asaltată de Epic Games Store, care a obţinut exclusivităţi temporare precum Metro Exodus, trilogia Heavy Rain, Beyond: Two Souls şi Detroit: Become Human de la Quantic Dream sau viitorul Control de la Respawn Entertainment, replica celor de la Valve este destul firavă, aceştia folosindu-se de Game Developers Conference 2019 pentru a confirma o serie de modificări estetice pentru Steam.

Mai exact, întreaga secţiune Library din clientul Steam va primi un upgrade vizual semnificativ, mult mai multe informaţii urmând să fie incluse în această pagină, precum lista de prieteni sau alte jocuri din biblioteca proprie, afişate sub forma de thumbnails. De asemenea, funcţia de căutare bazată pe tag-uri, deja prezentă în cadrul magazinului propriu-zis, va putea fi folosită şi în cadrul propriei biblioteci de jocuri, pentru a căuta după anumite criterii doar în rândurile titlurilor deja deţinute.

Steam

Secţiunea aferentă fiecărui joc în parte din Library (biblioteca de titluri deţinute de utilizator) va primi la rândul său un nou look, elemente precum timpul petrecut în respectivul joc, achievement-urile deblocate sau prietenii care deţin/se joacă acel titlu urmând să fie mult mai vizibile.

Steam

Nu în ultimul rand, Steam urmează să primească o nouă secţiune numită Events. Într-o piaţă dominată de jocurile concepute sub forma unor servicii care evoluează pe zi ce trece, pagina Events este menită să ţină evidenţa tuturor noutăţilor sau evenimentelor legate de titlurile preferate. Utilizatorii vor putea folosi integrarea cu aplicaţii precum Google Calendar sau iCal pentru şi vor putea apela la notificări direct din clientul Steam (desktop sau mobil), sau avertizări ce vor putea fi trimise prin e-mail sau SMS.

Toate acestea se adaugă deja confirmatelor opţiuni de a putea rula jocurile de pe Steam prin stream video nu doar într-o reţea locală, ci şi către dispozitivele mobile, precum şi deschiderii infrastructurii online folosite în jocuri precum Dota 2 sau Counter-Strike: Global Offensive şi către titlurile altor publisheri. Toate aceste opţiuni noi vor fi implementate treptat în Steam pe parcursul următoarelor luni.

SteamSteam
Tags:
Urmărește Go4Games.ro pe Google News