Mortal Kombat 11 – poveste, personaje, schimbări de gameplay, secvenţe din joc şi ediţie de colecţie

Autor: Cosmin Aionita | 21.01.2019
Mortal Kombat 11 – poveste, personaje, schimbări de gameplay, secvenţe din joc şi ediţie de colecţie

În cadrul dublului eveniment ce avut loc la sfârşitul săptămânii trecute în Los Angeles şi Londra, Warner Bros. Interactive Entertainment şi echipa de la NetherRealm Studio au prezentat, în premieră, mult aşteptatele detalii oficiale despre Mortal Kombat 11, precum şi premiera de gameplay a jocului.

Astfel, pe scena din Los Angeles a urcat chiar Ed Boon, directorul de creaţie al seriei Mortal Kombat, prezentând câteva dintre particularităţile de gameplay ale viitorului Mortal Kombat 11: bara de super, folosită în precedentele titluri pentru a realiza versiuni îmbunătăţite ale mişcărilor speciale, combo breakere şi loviturile devastatoare de tip X-ray, a fost înlocuită de două băruţe separate, una pentru ofensivă, cealaltă pentru defensivă. X-ray-urile au fost modificate, importanta lor fiind diminuată, acestea făcându-şi apariţia mai des în timpul luptelor, însă pentru o durată mult mai scurtă, în timp ce rolul acestora de “lovituri supreme” va fi luat de Fatal Blows, pe care jucătorii le vor putea folosi doar o dată, atunci când bara lor de sănătate scade sub 30%.

Povestea jocului o va avea în prim plan pe Kronika, primul boss feminin din istoria seriei Mortal Kombat, o zeitate capabilă să controleze scurgerea timpului. Ca personaje jucabile, au fost confirmate revenirile lui Scorpion, Raiden, Sonya Blade (interpretată de fosta luptătoare UFC Ronda Rousey), Sub-Zero, Baraka, Skarlet, precum şi un nou personaj: Geras, aliat al lui Kronika, capabil, la rândul său, să manipuleze nisipurile timpului. În trailerele prezentate, îşi fac apariţia şi alte personaje, precum Liu Kang, Kung Lao, Cassie Cage sau Shinnok, însă prezenţa acestora ca personaje jucabile nu a fost confirmată încă în mod oficial.

Pe lângă cele trei variaţii prezente şi în Mortal Kombat X, toţi luptătorii din MK11 vor putea fi personalizaţi în detaliu, pornind de la hainele şi echipamentul purtat, trecând prin statisticile acestora, loviturile speciale şi ajungând chiar la mişcările efectuate la începutul unei runde sau la câştigarea unui meci. Bineînţeles, nu vor lipsi Fatalităţile şi Brutalităţile specifice seriei.

De asemenea, a fost confirmat faptul că MK11 va beneficia de o ediţie destinată colecţionarilor înrăiţi: Mortal Kombat 11 Kollector’s Edition va include versiunea Premium a jocului (ce oferă acces la DLC-ul aferent Kombat Pass-ului) pentru PlayStation 4 sau Xbox One, caracasă metalică de tip Steelbook pentru disc, un magnet cu logo-ul Mortal Kombat şi masca lui Scorpion, în mărime naturală. Această ediţie va fi disponibilă în România la un preţ recomandat de 1399 lei.

Mortal Kombat 11 Kollector's Edition

Mortal Kombat 11 va fi lansat pe 23 aprilie 2019, în versiuni pentru PlayStation 4, Xbox One şi PC. Jocul urmează să-şi facă apariţia şi într-o versiune pentru Nintendo Switch.

Mortal Kombat 11

Mortal Kombat 11Mortal Kombat 11

Mortal Kombat 11Mortal Kombat 11

Mortal Kombat 11Mortal Kombat 11

Mortal Kombat 11

Urmărește Go4Games.ro pe Google News