Mortal Kombat 11, versiunea pentru Nintendo Switch a fost amânată?

Autor: Cosmin Aionita | 10.04.2019
Mortal Kombat 11, versiunea pentru Nintendo Switch a fost amânată?

Încă din momentul dezvăluirii noului Mortal Kombat 11, am ştiut ca NetherRealm Studios nu se va ocupa decât de ediţiile pentru PlayStation 4 şi Xbox One ale jocului, echipa condusă de Ed Boon şi publisher-ul Warner Bros. Interactive Entertainment apelând la studiouri externe pentru portarea jocului pe PC şi Nintendo Switch. În cazul variantei pentru PC, ştim deja că de adaptarea jocului se vor ocupa polonezii de la QLOC, responsabili şi pentru “repararea” ediţiei similare a lui Mortal Kombat X, după stadiul lamentabil în care fusese lansată de High Voltage Software. Astfel, a fost confirmat deja că Mortal Kombat 11 va fi lansat pe PC concomitent cu variantele pentru PS4 şi Xbox One.

Lucrurile au fost însă mult mai neclare în privinţa ediţiei pentru Nintendo Switch a jocului. Este de notorietate faptul că micuţa consolă hibrid a celor de la Nintendo nu beneficiază de puterea hardware a fraţilor mai mari de la Sony şi Microsoft, adaptarea jocurilor concepute iniţial pentru PS4 şi Xbox One fiind ceva mai complexă decât o simplă portare directă. După o perioadă de linişte, cei de la NetherRealm au recunoscut că s-a apelat la studioul Shiver Entertainment pentru a porta MK11 pe Nintendo Switch, această ediţie a jocului urmând să ruleze, la fel ca suratele sale, cu un framerate de 60 de cadre pe secundă, nivel de performanţă posibil graţie unei serii de compromisuri grafice.

În ciuda acestor veşti bune, nu s-au făcut publice secvenţe de gameplay din versiunea pentru Switch a jocului Mortal Kombat 11, aceasta fiind totuşi expusă de Nintendo în cadrul recentului PAX East 2019. Totuşi, a fost impusă o interdicţie de a înregistra clipuri video şi realiza fotografii cu această variantă a jocului. De altfel, până şi comunicatele de presă ale celor de la Warner Bros. Interactive Entertainment evitau pe cât posibil menţionarea versiunii de Nintendo Switch a jocului sau a confirmării datei de lansare de 23 aprilie pentru această ediţie.

După toate aceste semne de întrebare, misterul începe să se elucideze în privinţa ediţiei de Mortal Kombat 11 pentru Nintendo Switch: distribuitorul oficial al publisher-ului Warner Bros. Interactive Entertainment pentru România a confirmat faptul că jocul, în varianta sa pentru Nintendo Switch, va întârzia şi nu va fi lansat simultan cu celelalte ediţii, pe 23 aprilie. În schimb, ediţia fizică de Mortal Kombat 11 pentru Switch va fi disponibilă, în România, abia pe 17 mai 2019.

De acelaşi gen de amânare suferă Mortal Kombat 11 pentru Nintendo Switch şi în alte ţări europene, chiar şi site-ul celor de la Nintendo UK listând 10 mai 2019 drept data de lansare pentru ediţia fizică a jocului. Din fericire, se pare că această amânare ar fi cauzată de unele probleme logistice ale publisher-ului şi nu de starea jocului propriu-zis, lansarea sa în format digital nefiind afectată. Cu alte cuvinte, doar ediţiile fizice ale jocului se amână, Mortal Kombat 11 pentru Nintendo Switch urmând să fie totuşi disponibil de pe 23 aprilie, însă doar în format digital!

Mortal Kombat 11 va fi lansat pe 23 aprilie 2019, în versiuni pentru PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch (doar digital!) şi PC. Ediţia fizică a jocului pentru Nintendo Switch va fi disponibilă, în România, începând cu 17 mai 2019.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News