Publisher-ul Nacon cumpără Daedalic Entertainment, studioul din spatele noului joc Lord of the Rings

Autor: Cosmin Aionita | 17.02.2022
Publisher-ul Nacon cumpără Daedalic Entertainment, studioul din spatele noului joc Lord of the Rings
Foto: Nacon / Daedalic Entertainment

Publisher-ul francez Nacon, cunoscut până în 2019 drept Bigben Interactive, a anunțat achiziționarea studioului Daedalic Entertainment, remarcat în special pentru seria Deponia. Proprietățile intelectuale ale Daedalic Entertainment vor trece astfel în curtea celor de la Nacon, iar publisher-ul intenționează să se folosească de expertiza studioului pentru a-și consolida poziția pe piață.

Achiziția nu va influența conducerea celor de la Daedalic Entertainment, la cârma companiei urmând să rămână Carsten Fichtelmann (fondator și CEO) și Stephan Harms (COO). De asemenea, Deadalic își va păstra un grad ridicat de autonomie în ceea ce privește operațiunile de dezvoltare și publishing. Nacon va susține financiar viitoarele proiecte ale Deadalic și va oferi asistență în ceea ce privește publicarea, vânzarea și marketing-ul acestora.

Cele două companii colaborau deja în privința dezvoltării și publicării jocului The Lord of the Rings: Gollum, alegând să-și ducă astfel relația la un nou nivel. Achiziția Daedalic Entertainment i-a costat pe cei de la Nacon nu mai puțin de 53 de milioane de euro: 32 de milioane de euro vor fi plătite în momentul semnării contractului de preluare, diferența urmând să fie acoperită în bani lichizi, în funcție de performanțele înregistrate până în anul 2026. Tranzacția urmează să fie finalizată în cursul acestui an.

Fondată în 2007 în Hamburg, Daedalic Entertainment a dezvoltat și a publicat mai mult de 90 de jocuri, fiind una dintre cele mai mari și mai vechi companii independente din industria jocurilor video din Germania, cu o echipă de 87 de persoane. De-a lungul anilor, studioul a dezvoltat jocuri bazate fie pe licențe precum Ken Follett’s The Pillars of the Earth, precum și pe proprietăți intelectuale originale, cum ar fi seria Deponia, Shadow Tactics, Backguards sau The Whispered World.

În 2019, Daedalic Entertainment a anunțat colaborarea cu Middle-earth Enterprises, o divizie a The Saul Zaentz Company. Acest parteneriat avea ca scop realizarea jocului The Lord of the Rings: Gollum, cu posibilitatea de a fi extins pentru alte proiecte în viitor.

The Lord of the Rings: Gollum ar urma să fie lansat în cursul anului 2022, în ediții pentru consolele PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, dar și pentru PC.

Sursa: Nacon

Urmărește Go4Games.ro pe Google News