Netflix a lansat primele sale jocuri, în aplicația de mobil

Autor: Cătălin Niţu | 03.11.2021
Netflix a lansat primele sale jocuri, în aplicația de mobil

Netflix testa deja de câteva luni componenta de jocuri video din aplicația de mobil a serviciului de streaming, iar acum aceasta este disponibilă și în România, cât și în alte țări din lume. Practic, perioada de testare s-a încheiat, iar acum utilizatorii pot să acceseze de pe dispozitivele cu Android o nouă secțiune din care pot descărca jocuri video pentru mobil. Acestea se descarcă tot din Google Play Store, însă sunt gratuite dacă sunt accesate în acest mod, în ciuda faptului că în mod normal ar fi contra cost.

Netflix oferă jocuri pentru abonați în aplicația de mobil

Momentan secțiunea de jocuri este disponibilă doar pe Android, însă este în plan lansarea acestei componente și pe iOS. Desigur, regulamentul Apple pentru App Store ar putea fi unul dintre motivele pentru care acest lucru nu s-a întâmplat încă.

Netflix promite abonaților că le va oferi prin această nouă categorie doar jocuri de sine stătătoare, fără tranzacții în aplicație. Acestea nu vor include reclame și vor putea fi jucate offline. O atitudine similară a prezentat și Apple față de jocuri video, în cadrul abonamentului său Apple Arcade.

Primele jocuri disponibile prin intermediul aplicației Netflix sunt Stranger Things: 1984 și Stranger Things 3: The Game, Shooting Hoops, Card Blast și Teeter Up, jocuri disponibile deja de mai multă vreme pe magazinele de aplicații. De altfel, ideea din spatele Netflix Games este probabil lansarea mai multor titluri bazate pe licențele pe care compania le deține, așa că este posibil să vedem în viitor mai multe jocuri în genul Stranger Things, legate de seriale și filme din categoria Netflix Originals.

În prezent, Netflix raportează un număr de 214 milioane de abonați la nivel mondial. Compania încearcă să crească aceste cifre constant, prin diverse oferte regionale. De exemplu, în anumite zone, compania încearcă să atragă noi utilizatori prin abonamente mai ieftine, exclusiv pentru mobil, sau chiar prin acces gratuit la anumite filme și seriale.

Sursa: Go4it

CITEȘTE ȘI:

Trailer oficial pentru al doilea sezon The Witcher. Când va fi lansat pe Netflix

Netflix intră pe piața de jocuri video după ce creșterea numărului de abonați a încetinit

Urmărește Go4Games.ro pe Google News