Netflix aduce streaming-ul de jocuri pe televizoare smart și PC-uri

Autori: Cătălin Niţu, Cosmin Aionita | 22.08.2023
Netflix aduce streaming-ul de jocuri pe televizoare smart și PC-uri
Foto: Netflix

Netflix investește de câțiva ani buni în jocuri video și pe telefoane oferă chiar și posibilitatea de a descărca și juca multe titluri de mobil, unele dintre ele fiind exclusive serviciului. Recent, Netflix a lansat o aplicație numită Netflix Controller, care permite transformarea telefonului într-un controller cu butoane virtuale, iar, foarte curând, jocurile vor apărea și în aplicația de pe televizoare și PC-uri, având astfel posibilitatea să le joci, fără să fie nevoie de un controller fizic.

Jocurile de pe Netflix pot fi controlate direct dintr-o aplicație de mobil

Conform Mike Verdu, VP al diviziei de gaming din cadrul Netflix, o parte dintre utilizatori vor începe să primească acces în aplicațiile pentru dispozitive cu ecrane mari la jocuri video. Astfel, direct din aplicația Netflix de smart TV sau PC, vei putea selecta câteva dintre jocurile de mobil incluse în abonament pentru a le juca direct pe ecranul generos al televizorului sau monitorului. Mai mult, aceste jocuri vor funcționa prin streaming, folosind probabil aceleași tehnologii pe care compania le-a dezvoltat pentru redarea din cloud de filme și seriale.

Testul va porni mai întâi în Canada și Marea Britanie, urmând ca, în viitor, și utilizatorii din alte regiuni să primească acces. De asemenea, pentru început, doar două dintre jocuri vor fi disponibile prin streaming pe TV, Windows și macOS: Oxenfree și Molehew’s Mining Adventure.

Conectarea aplicației de controller la aplicația de TV se face rapid, prin scanarea unui cod QR cu ajutorul camerei de pe telefon. Cei care rulează aplicația pe un desktop pot controla jocurile și folosind clasicele tastatură și mouse. Platformele TV confirmate pentru compatibilitate cu această funcționalitate sunt Amazon Fire TV, Chromecast, webOS de la LG, NVIDIA Shield, Roku, Tizen OS de la Samsung și ONN de pe televizoarele Walmart.

Netflix promite că va extinde compatibilitatea și pe alte platforme.

Sursa: Go4IT.ro

Urmărește Go4Games.ro pe Google News