Nintendo Wii U – specificaţii, preţ, date de lansare şi jocuri

| 14.09.2012
Nintendo Wii U – specificaţii, preţ, date de lansare şi jocuri

Nintendo a anunţat ieri mult aşteptatele detalii finale despre consola Nintendo Wii U în cadrul unui eveniment transmis în direct pe Internet. Din păcate, japonezii au fost destul de secretoşi în ceea ce priveşte specificaţiile exacte ale hardware-ului folosit de noua consolă, alimentând astfel zvonurile conform cărora Nintendo Wii U oferă cam aceeaşi putere de procesoare precum consolele de actuală generaţie (Xbox 360 şi PlayStation 3).

Nintendo Wii U

CPU: procesor multicore bazat pe arhitectura IBM Power
GPU: GPU High Definition bazat pe arhitectura AMD Radeon
RAM: 2GB memorie unificată (1GB rezervat pentru sistemul de operare, 1GB destinat jocurilor)
Suport media: discuri optice compatibile cu Wii şi Wii U (acestea din urmă oferă o capacitate de 25GB).
Stocare internă: 8GB memorie flash în versiunea Basic, 32GB memorie flash în versiunea Deluxe (spaţiul de stocare poate fi extins prin intermediul cardurilor SDHC sau dispozitivelor compatibile USB 2.0)
Conectivitate: Wi-Fi (IEEE 802.11b/g/n), 4 conectori USB 2.0

După cum aţi aflat de mai sus, Nintendo Wii U va fi comercializat în două versiuni iniţiale: Basic Set şi Deluxe Set. Ediţia Basic va include o consolă de culoare albă cu 8GB de stocare internă, un GamePad de culoare albă cu touchscreen rezistiv de 6,2 inci, un stylus pentru GamePad, un sensor bar (necesar pentru compatibilitatea cu vechile Wiimote-uri), alimentatoare pentru consolă şi gamepad şi un cablu HDMI. Acestă versiunea a consolei va putea fi achiziţionată la un preţ de 299€/299$.

Nintendo Wii U

Versiunea Deluxe va oferi o consolă de culoare neagră cu 32GB de stocare internă, un GamePad de culoare neagră cu touchscreen rezistiv de 6,2 inci, un stylus pentru GamePad, un sensor bar, alimentatoare pentru consolă şi gamepad, un cablu HDMI, standuri atât pentru consolă, cât şi pentru GamePad, jocul NintendoLand şi o promoţie pentru cei care urmează să achiziţioneze software prin intermediul magazinului virtual al consolei. Acestă versiunea a consolei va putea fi achiziţionată la un preţ de 349€/349$.

Nintendo Wii U

Ambele ediţii ale consolei Nintendo Wii U vor fi lansate pe 18 noiembrie 2012 în Statele Unite ale Americii şi 30 noiembrie 2012 în Europa.

Au fost anunţate de asemenea şi jocurile ce vor fi disponibile la lansare pentru Nintendo Wii U: NintendoLand şi New Super Mario Bros. U (de la Nintendo), ZombiU şi Rayman Legends (de la Ubisoft), Darksiders 2 (de la THQ, va include primul pachet DLC al jocului cu peste 5 ore de gameplay suplimentar), FIFA 13 şi Mass Effect 3 – Special Edition (de la Electronic Arts), Call of Duty: Black Ops 2 (de la Activision) şi Trine 2: Director’s Cut (joc downloadabil de la FrozenByte).

De asemenea, în ceea ce Nintendo numeşte „perioada de lansare” (până în martie 2013 inclusiv), vor mai fi lansate jocuri precum Assassin’s Creed III, Aliens: Colonial Marines, 007 Legends, Just Dance 4, LEGO City Undercover sau Tekken Tag Tournament 2. Marele anunţ al serii a fost faptul că studioul japonez Platinum Games lucrează la Bayonetta 2, exclusiv pentru Nintendo Wii U.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News