Nouă jocuri noi vor include suport pentru tehnologia NVIDIA DLSS

Autor: Cosmin Aionita | 19.05.2021
Nouă jocuri noi vor include suport pentru tehnologia NVIDIA DLSS
Foto: NVIDIA

Nu mai puțin de nouă jocuri sunt pe cale să primească update-uri ce vor aduce suport pentru tehnologia NVIDIA DLSS (Deep Learning Super Sampling), în această listă fiind incluse, pentru prima oară, și titluri dedicate realității virtuale. Astfel, nu mai puțin de 50 de jocuri includ acum suport pentru NVIDIA DLSS, iar noi titluri vor adăuga această funcționalitate în fiecare lună.

Performanță și o creștere a calității imaginii în nouă jocuri noi

Tot mai mulți dezvoltatori adoptă tehnologia NVIDIA DLSS, iar, luna aceasta, nu mai puțin de nouă jocuri fie se lansează cu DLSS, fie îl vor adăuga prin intermediul unui update. Adoptarea DLSS continuă astfel cu upgrade-uri pentru următoarele titluri:

  • AMID EVIL: Shooter-ul retro primește update astăzi și adaugă efecte Ray-Traced și NVIDIA DLSS care îmbunătățește performanța de 2,7 ori în rezoluție 4K cu Ray Tracing pornit.
  • Aron’s Adventure: Jocul de tip acțiune-aventură și RPG a adăugat recent NVIDIA DLSS folosind plugin-ul din Unreal Engine 4, iar jucătorii au primit o creștere a performanței de până la 60%. Astfel, orice GPU din gama GeForce RTX poate rula jocul la peste 60 fps în rezoluție 4K.
  • Everspace 2: Titlul aflat în Early Access va primi un update astăzi pentru DLSS, aducând o creștere a performanței de până la 80%.
  • Metro Exodus PC Enhanced Edition: Jocul celor de la 4A Games a primit un update lansat la începutul acestei luni cu DLSS, crescând numărul de cadre pe secundă și până la de două ori.
  • No Man’s Sky: Un update urmează să adauge NVIDIA DLSS pentru gaming pe desktop și prin realitate virtuală, crescând performanța în modul desktop cu până la 70% în rezoluție 4K.
  • Redout: Space Assault: Jocul de tip shooter spațial adaugă NVIDIA DLSS și efecte Ray-Traced astăzi într-un update nou.
  • Scavengers: Shooter-ul Free-to-Play s-a lansat în această lună cu NVIDIA DLSS, crescând performanta pentru posesorii de plăci video GeForce RTX cu până la 40%, oferindu-le astfel gamerilor posibilitatea de a juca cu setările la maxim la 60+ fps pe plăcile din seria 3000.
  • Wrench: Simulatorul de mecanică adaugă Ray Tracing și NVIDIA DLSS, dublând performanța pe desktop în rezoluție 4K.

DLSS în titluri VR pentru prima dată!

DLSS folosește inteligența artificială bazată pe nucleele Tensor și o rețea neurală de tip deep learning pentru a crește numărul de cadre pe secundă și pentru a genera imagini cât mai clare în jocuri.

Acum această tehnologie este aplicată și titlurilor de realitate virtuală pentru prima dată. Primele titluri VR care vor beneficia de suport pentru NVIDIA DLSS sunt:

  • No Man’s Sky: în modul VR al jocului, DLSS dublează performanța la setări Ultra și menține 90 fps pe un Oculus Quest 2 cu o placă video GeForce RTX 3080.
  • Wrench: Ray Tracing și DLSS vin astăzi în VR printr-un update. DLSS crește performanța cu până la 80% pentru acest simulator de mecanică, permițând jucătorilor să pornească efecte Ray-Traced atât pentru desktop, cât și modul de realitate virtuală.
  • Into The Radius: Cu NVIDIA DLSS în shooter-ul survival de realitate virtuală, jucătorii vor descoperi o îmbunătățire semnificativă la anti-aliasing, care îmbunătățește și mai mult calitatea imaginii.

Sursa: NVIDIA România

Urmărește Go4Games.ro pe Google News