NVIDIA anunță noi abonamente GeForce Now și upgrade-uri pentru acest serviciu de game streaming

Autor: Cosmin Aionita | 19.03.2021
NVIDIA anunță noi abonamente GeForce Now și upgrade-uri pentru acest serviciu de game streaming

Pe măsură ce GeForce Now intră în cel de-al doilea an și se apropie rapid de 10 milioane de utilizatori, cei de la NVIDIA au luat decizia de a schimba tipurile de abonament oferite.

A fost adaugat abonamentul Priority, care primește aceleași beneficii găsite în cadrul mai vechii opțiuni Founders. Mai exact, abonații beneficiază de acces prioritar la sesiunile de gaming, sesiuni extinse și si posibilitatea de a activa RTX pentru grafică ray-traced și DLSS în jocurile care dispun de aceste tehnologii.

NVIDIA GeForce Now

Abonamentele lunare Priority sunt disponibile de la 9,99$ pe lună, iar un nou abonament anual Priorty poate fi achiziționat în schimbul a 99,99$.

Cei de la NVIDIA recunosc că GeForce Now nu ar fi ceea ce este astăzi fără utilizatorii de tip “early adopter”, care au optat pentru abonamentul Founders. Tocmai de aceea a fost adăugat beneficiul Founder for Life, care continuă prețul lunar de 4,99$ introdus inițial, atâta timp cât contul are un abonament Funders activ.

NVIDIA GeForce Now

Următorul nivel

In ciuda problemelor intampinate din momentul lansarii si pana acum, in special in legatura cu publisherii care au decis sa-si retraga jocurile de pe serviciu, NVIDIA GeForce Now a facut progrese importante in ultimul an:

  • lansări în aceeași zi cu aparițiile oficiale pentru jocuri precum Cyberpunk 2077 și alte titluri free-to-play majore
  • creșterea selecției de jocuri disponibile, care acum depășește 800 de titluri
  • deschidea unor noi centre de date, ajungând la peste 20 în toată lumea
  • extinderea capacității în centrele de date deja existente
  • îmbunătățirea calității serviciului, cu multe alte optimizări care urmează să fie applicate

Pe măsură ce GeForce Now continuă să crească, NVIDIA lucrează pentru a îmbunătăți calitatea de streaming, precum și aspectele ce țin de utilizarea serviciului. De asemenea, compania continuă să adăuge și mai multe jocuri pe acest serviciu.

Odată cu update-ul 2.0.28, ce va fi disponibil pentru toată lumea în aproximativ o săptămână, calitatea streaming-ului face următorul pas, urmând să fie introdusă tehnologia adaptive Vsync. Aceasta sincronizează numărul de cadre pe secundă la 60 sau 59.94 Hz pe partea de server pentru a fi în concordanță cu ceea ce experimentează utilizatorii, reducând întreruperile și latența din jocuri. De asemenea, o nouă tehnologie de stabilizare a calității imaginii va permite creșterea bit rate-ul pentru o calitate îmbunătățită și în rețele mai instabile.

NVIDIA își dorește să facă GeForce Now mai ușor de utilizat, inclusiv prin update-uri care aduc utilizatorii în joc și mai repede. Prima fază a acestor îmbunătățiri constă în conectarea conturilor din jocurile populare cu platforma, iar aceasta urmează să fie disponibilă în următoarele luni, alături de update-uri pentru pre-încarcarea jocurilor, care are trebui să înjumătățească timpii de încărcare.

Va fi adăugată mai multă capacitate în cele mai aglomerate centre de date și vor fi deschise altele în noi locații (precum Phoenix, Arizona, SUA sau Montreal, Canada). De asemenea, recent am fost lansat noi parteneriate în Turcia și urmează Arabia Saudită și Australia. Acești parteneri operează centre de date regionale și oferă GeForce Now în monedă locală și cu suport în limba locală. Acestea se traduc prin latență redusă, ping semnificativ mai bun și mai puțin timp de așteptare.

Și mai multe jocuri în 2021

De asemenea, update-urile de conținut săptămânale vor fi îmbogățite. Pe parcursul anului 2020, au fost adăugate, în medie, 10 jocuri pe săptămână. NVIDIA intentioneaza sa creasca aceasta cantiate cu aproximativ 50% pana la finalul acestui an.

De altfel, pe lângă update-urile care vin cu lansarea versiunii 2.0.28, vor fi adăugate și șapte jocuri noi pe GeForce Now:

  • Do Not Feed the Monkeys (Steam)
  • GoNNER (Steam)
  • Loop Hero (Epic Games Store)
  • Monopoly Plus (Steam)
  • Snooker 19 (Steam)
  • System Shock: Enhanced Edition (Steam)
  • Wanba Warriors (Steam)

Sursa: NVIDIA România

Urmărește Go4Games.ro pe Google News