NVIDIA RTX Remix Open Beta, unealta de remasterizare a jocurilor clasice, este disponibilă acum în mod gratuit

Autor: Cosmin Aionita | 23.01.2024
NVIDIA RTX Remix Open Beta, unealta de remasterizare a jocurilor clasice, este disponibilă acum în mod gratuit
Foto: NVIDIA

Începând de acum, toți moderii pot descărca complet gratuit noul NVIDIA RTX Remix Open Beta, unealta utilizată pentru a crea remasterizări precum Portal with RTX sau Half-Life 2 RTX. NVIDIA RTX Remix Open Beta poate fi obținut de aici și este menit pentru a experimenta, crea și oferi feedback în vederea îmbunătățirii experienței, pe măsură ce tool-ul se îndreaptă către lansarea versiunii finale.

De asemenea, pe GeForce.com este disponibil și un ghid de utilizare pentru începători.

RTX Remix își propune să schimbe modding-ul

Cu NVIDIA RTX Remix, NVIDIA oferă modderilor posibilitatea de a remasteriza jocurilor lor preferate clasice cu full Ray Tracing (cunoscut și drept Path Tracing), NVIDIA DLSS, NVIDIA Reflex, asset-uri de renderizare moderne (precum materiale PBR) și unelte ce pot îmbunătăți texturile bazate pe AI generativ.

NVIDIA RTX Remix, construit pe baza NVIDIA Omniverse, este o platformă end-to-end pentru remasterizarea jocurilor DirectX 8 și 9 cu pipeline-uri fixe. Lista de jocuri compatibile poate fi consultată pe ModDB. Informații tehnice despre compatibilitate pot fi găsite în documentația Remix.

Remix constă în două componente: o aplicație pentru crearea de iluminare modernă și adăugarea de asset-uri remasterizate într-o scenă din joc și un runtime pentru capturarea scenelor din jocuri clasice și injectarea de asset-uri remasterizate.

RTX Remix în acțiune

RTX Remix deja a oferit rezultate remarcabile în Portal with RTX de la NVIDIA și Portal: Prelude RTX făcut de modderi. Acum, Orbifold Studios folosește RTX Remix pentru a dezvolta Half-Life 2 RTX: An RTX Remix Project, un remaster realizat de comunitate al unuia dintre cele mai populare jocuri din toate timpurile.

Sursa: NVIDIA România

Urmărește Go4Games.ro pe Google News