PlayStation 4 Slim, dezvăluit la PlayStation Meeting 2016

Autor: Cosmin Aionita | 08.09.2016
PlayStation 4 Slim, dezvăluit la PlayStation Meeting 2016

Sony s-a folosit de PlayStation Meeting 2016 pentru a prezenta, într-un cadru oficial, ceea ce ştia deja tot Internetul: compania japoneză va lansa o nouă versiune a clasicei console PlayStation 4, cu un aspect revizuit.

Alintat drept PlayStation 4 Slim (deşi numele oficial al consolei rămâne PlayStation 4 sau PS4), noua ediţie de consolă are dimensiunile micşorate cu 30% faţă de modelul original, greutatea fiind redusă de asemenea cu până la 25% faţă de primul PS4. Noua consolă va beneficia şi de un consum de energie redus, fiind cu până la 34% mai eficientă decat „bătrânul” PlayStation 4.

În ceea ce priveşte specificaţiile hardware, noul PS4 Slim foloseşte aceleaşi componente precum generaţia anterioară de PlayStation 4, singura modificare evidentă fiind eliminarea ieşirii audio optice (tabelul cu detaliile hardware poate fi consultat în cadrul acestui articol).

PlayStation 4 Slim

Consola va fi acompaniată de un controller DualShock 4 revizuit la rândul său, cu o nouă bară luminoasă adăugată pe partea din faţă a dispozitivului, lângă touchpad, dar şi cu posibilitatea de a „comunica” direct cu consola prin cablu USB (pe lângă clasica conexiune wireless via Bluetooth), pentru un timp de răspuns şi mai bun în anumite tipuri de jocuri (cum ar fi cele de lupte).

În plus, noua ediţie slim de PlayStation 4 va oferi suport pentru ieşirea video HDR (High Dynamic Range) prin HDMI, jocurile ce urmează să folosească această tehnologie promiţând folosirea unei game mult mai bogate de culori. Evident, va fi nevoie de un televizor compatibil cu această tehnologie pentru a putea profita de ea. De asemenea, toate consolele precedente PlayStation 4 vor primi suport pentru HDR prin intermediul unui update de firmware.

Toate jocurile actuale şi viitoare pentru PlayStation 4 vor fi compatibile cu ediţia slim a consolei, care, treptat, va înlocui complet versiunea originală în ofertele magazinelor de profil. Headset-ul pentru realitate virtuală PlayStation VR va fi compatibil cu PlayStation 4 Slim.

Noul PlayStation 4 Slim va fi echipat cu un hard disk cu capacitate de 500GB (va exista şi o ediţie cu stocare de 1TB) şi va fi disponibil începând cu 15 septembrie 2016, la un preţ recomandat echivalent cu 299€.

PlayStation 4 Slim

PlayStation 4 SlimPlayStation 4 Slim

PlayStation 4 SlimPlayStation 4 Slim

PlayStation 4 SlimPlayStation 4 Slim

PlayStation 4 SlimPlayStation 4 Slim

PlayStation 4 SlimPlayStation 4 Slim

PlayStation 4 SlimPlayStation 4 Slim

Urmărește Go4Games.ro pe Google News