PlayStation Meeting confirmat pentru septembrie: debutul lui PS4K?

Autor: Cosmin Aionita | 10.08.2016
PlayStation Meeting confirmat pentru septembrie: debutul lui PS4K?

După numeroase zvonuri legate de o eventuală nouă revizie hardware a consolei PlayStation 4, botazată fie PlayStation 4K, fie PlayStation 4 Neo, iată că Sony face primul pas oficial înspre dezvăluirea acestei noi console. La E3 2016 oficialii companiei japoneze au recunoscut că va exista o nouă iteraţie hardware a console PS4, însă aceasta nu a fost prezentată în cadrul târgului din Los Angeles.

În schimb, Sony tocmai a început să trimită invitaţii la un nou eveniment din seria „PlayStation Meeting”, ce va avea loc pe 7 septembrie 2016, la PlayStation Theater din New York. Aceste „meeting”-uri sunt folosite de obicei de companie pentru a dezvălui hardware nou, cum a fost cazul event-ului similar din februarie 2013, când a fost anunţat pentru prima oară PlayStation 4.

PlayStation Meeting

PlayStation 4 Neo (numit şi PlayStation 4K sau PlayStation 4.5) ar trebui să reprezinte o revizie hardware pentru consola PS4, urmând să fie dotat cu un procesor şi un GPU mai rapide, precum şi cu laţime de bandă crescută pentru memoria RAM. Vechiul PlayStation 4 şi PS4 Neo ar trebui să împartă aceeaşi librărie de jocuri, cu posibilitatea ca acesta din urmă să ruleze aceste titluri la rezoluţii şi framerate-uri mai bune. De asemenea, se presupune că PS4 Neo va oferi suport 4K pentru serviciile populare de video streaming, cum ar fi Netflix, precum şi un player de discuri Blu-ray 4K UHD.

Conform celor de la Sony, compania intenţionează să păstreze pe piaţă ambele modele de PlayStation 4 (atât cel clasic, cât şi Neo), acestea urmând să fie diferenţiate de preţ. La începutul lunii iunie a acestui an, peste 40 de milioane de console PlayStation 4 fuseseră comercializate la nivel global.

Rămâne de văzut câte dintre aceste zvonuri se vor adeveri. Vom afla toate detaliile în cadrul noului PlayStation Meeting, ce va putea fi urmărit în direct chiar aici, pe Go4games, pe 7 septembrie 2016, începând cu 22:00 (ora României).

PlayStation Meeting

Urmărește Go4Games.ro pe Google News