PlayStation Vita, la şfârşit de drum

Autor: Cosmin Aionita | 20.09.2018
PlayStation Vita, la şfârşit de drum

Nu toate veştile pe care le primim de la Tokyo Game Show 2018 sunt plăcute: într-o declaraţie acordată publicaţiei nipone Famitsu, Hiroyuki Oda, vicepreşedinte al celor de la Sony Interactive Entertainment, a recunoscut că PlayStation Vita se apropie de sfârşitul ciclului său de viaţă.

Procesul de fabricaţie a consolei portabile de la Sony deja fusese întrerupt pentru teritoriile vestice, PlayStation Vita nemaifiind comercializată în mod oficial în aceste regiuni. Ultima redută era Japonia, unde dispozitivele de această natură se bucură încă de succes. Însă chiar şi în Ţara Soarelui Răsare, PlayStation Vita va mai fi fabricată doar până la începutul anului 2019, după care Sony urmează să sisteze livrările de PS Vita către magazinele de profil. Hiroyuki Oda a adăugat şi că Sony Interactive Entertainment nu mai are în plan realizarea unei noi console portabile, un eventul succesor pentru PSP şi Vita.

De altfel, “capătul drumului” pentru PlayStation Vita putea fi dedus şi din recentul anunţ al celor de la Sony referitor la serviciul PlayStation Plus, compania japoneză confirmând că, începând cu primăvara anului viitor, nu va mai include jocuri gratuite pentru PS Vita şi PS3 în cadrul acestei subscripţii lunare.

PlayStation Vita a fost lansat în 2012, apariţia consolei fiind inconjurată de un val de entuziasm provocat în special de preţurile ridicate practicate de Nintendo pentru consolele Nintendo 3DS şi de lipsa jocurilor dedicate acestora. Din păcate, în timp ce Nintendo a “redresat corabia” 3DS, Sony a reuşit performanţa negativă de a “îngropa” Vita din diferite cauze, cum ar fi preţurile absurde pentru cardurile de memorie proprietare sau lipsa titlurilor de impact exclusive.

PlayStation Vita

Urmărește Go4Games.ro pe Google News