Portal RTX: titlul clasic de la Valve, acum cu Ray Tracing. Ce altă surpriză pregătește NVIDIA

Autor: Cosmin Aionita | 22.09.2022
Portal RTX: titlul clasic de la Valve, acum cu Ray Tracing. Ce altă surpriză pregătește NVIDIA
Foto: Valve

Odată cu dezvăluirea noilor plăci video din seria GeForce RTX 40, NVIDIA a prezentat și un nou titlu clasic refăcut cu ajutorul tehnologiilor de ray tracing. Este vorba despre Portal, clasicul first person puzzle al celor de la Valve, ce va fi “remasterizat” cu ray tracing sub denumirea de Portal RTX.

Portal RTX va fi disponibil pe parcursul lunii noiembrie a acestui an, sub forma unui mod pentru Portal. Astfel, toți cei care dețin deja jocul celor de la Valve pe Steam urmează să aibă acces gratuit și la Portal RTX.

Mai mult, conform celor de la NVIDIA, Portal RTX a fost realizat cu ajutorul unei noi unelte revoluționare, denumită RTX Remix, care va fi capabilă să adauge efecte bazate pe Ray Tracing și în jocuri mai vechi, cum ar fi DOOM 3, The Elder Scrolls III: Morrowind sau Unreal.

Folosind rutine AI, RTX Remix va fi capabil să adauge detalii suplimentare modelelor din aceste jocuri, să aplice upscaling texturilor și chiar să simuleze diferite shadere pe suprafețe mate. Astfel, în teorie, utilizatorii își vor putea crea propriile mod-uri RTX pentru jocurile preferate, fără intervenția producătorilor.

RTX Remix
Foto: NVIDIA

Sursa: Darkside of Gaming

Urmărește Go4Games.ro pe Google News