PS4 oferă interfaţă în limba română în urma actualizării la Firmware-ul v5.0

Autor: Cosmin Aionita | 05.10.2017
PS4 oferă interfaţă în limba română în urma actualizării la Firmware-ul v5.0

Sony Interactive Entertainment a lansat o nouă actualizare majoră (Firmware 5.0) pentru sistemul de operare al consolelor PlayStation 4. Astfel, după instalarea acestui update, utilizatorii de PS4 pot alege limba română pentru interfaţa consolei, fiind adăugate, de asemenea, o serie de funcţii noi menite sa îmbunătăţească experienţa de gaming.

PlayStation 4 FW 5.0

Firmware-ul 5.0 pentru PlayStation 4 introduce pentru prima dată ESL Team Tournaments, funcţie dedicată pasionaţilor de eSports, prin care utilizatorii se pot alătura unei echipe deja existente sau îşi pot forma propria echipă pentru jocurile multiplayer. Jucătorii au posibilitatea de a fi membri în maximum 60 de echipe simultan şi pot discuta tactici şi strategii cu ceilalţi coechipieri prin intermediul funcţiei de chat. Mai mult, utilizatorii pot vedea în ce meciuri pot concura şi îşi pot prezenta ulterior rezultatele obţinute pe pagina dedicată echipei din care fac parte. Uncharted 4 şi Mantis Burn Racing sunt printre primele jocuri compatibile cu noua funcţie ESL Team Tournaments.

PlayStation 4 FW 5.0

Odată cu actualizarea firmware-ului la versiunea 5.0, gamerii vor avea posibilitatea de a urmări activitatea oricăror utilizatori PlayStation Network prin funcţia Follow Anyone, atât pentru în ceea ce priveşte jocurile rulate de aceştia, cât şi pentru videoclipurile şi capturile de ecran partajate.

În plus, funcţia de livestream prin intermediul Twitch a fost actualizată, permiţând transmisia la rezoluţie 1080p, cu un framerate de 60 de cadre pe secundă, pentru utilizatorii de console PlayStation 4 Pro.

Noi funcţii sunt disponibile şi pentru posesorii de PlayStation VR, precum afişarea comentariilor spectatorilor, dar şi a mesajelor jucătorilor către spectatori. Când această setare este activă, comentariile din timpul unui livestream sunt afişate nu doar în mod cinematic, dar şi în modul VR. Această opţiune le permite utilizatorilor ce fac livestreaming să urmărească în timp real toate comentariile şi să comunice mai simplu cu publicul. De asemenea, utilizatorii de PlayStation VR pot activa, în timpul vizionării filmelor, sunet surround virtual care simulează sistemele audio cu 5.1, respectiv 7.1 canale, direct în căşti.

Firmware-ul 5.0 pentru PS4 include şi îmbunătăţiri în ceea ce priveşte controlul parental pentru familii, adăugând setări personalizabile pentru procesul de creare a conturilor PSN pentru copii.

PlayStation 4 FW 5.0

Pe lângă noile funcţii aduse consolelor PlayStation 4, Sony Interactive Entertainment a actualizat şi aplicaţiile sale mobile PlayStation Communities şi PlayStation Messages. Aplicaţia destinată comunităţilor include acum posibilitatea de afişare în modul landscape, atunci când este rotit telefonul, iar utilizatorii pot încărca şi GIF-uri ce pot fi vizualizate de către ceilalţi membri. În ceea ce priveşte PlayStation Messages, îmbunătăţirile sunt similare celor aduse pe console, utilizatorii având acum posibilitatea de a previzualiza un site web, dacă mesajul conţine un link. Aplicaţiile mobile, la rândul lor, sunt disponibile şi în limba română.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News