Red Dead Redemption revine pe Xbox One

Autor: Cosmin Aionita | 07.07.2016
Red Dead Redemption revine pe Xbox One

Vă mai aduceţi aminte de Red Dead Redemption, western-ul open world lansat de Rockstar în 2010, după succesul înregistrat de Grand Theft Auto IV? Unii dintre voi probabil că nu, dintr-un motiv destul de simplu: Red Dead Redemption nu şi-a făcut apariţia decât pe consolele Xbox 360 şi PlayStation 3, unele guri rele citând codul sursă foarte dezorganizat scris de studioul San Diego al celor de la Rockstar drept principal motiv pentru care jocul nu a fost niciodată portat pe PC sau alte console.

Totuşi, în ciuda acestor zvonuri, Red Dead Redemption s-a bucurat de un succes imens, înregistrând o medie a notelor primite în review-uri de 95 (conform Metacritic) şi vânzări de peste 15 milioane de exemplare (conform VGChartz). Evident, anii au trecut şi, în lipsa unei continuări, fanii jocului au cerut măcar o portare pe PC sau un remaster HD al lui Red Dead Redemption, fără succes însă.

Din fericire, începând de mâine, Red Dead Redemption va putea fi jucat din nou pe un dispozitiv de gaming modern. Rockstar Games a confirmat faptul că versiunea pentru Xbox 360 a jocului Red Dead Redemption va intra de vineri, 8 iulie 2016, în lista de titluri compatibile cu consola Xbox One. Astfel, cei care deţin ediţii fizice (pe disc) sau digitale ale lui Red Dead Redemption, ale expansion-ului Red Dead Redemption: Undead Nightmare sau ale pachetului Red Dead Redemption: Game of The Year Edition pentru Xbox 360 le vor putea juca pe Xbox One începând de mâine, prin intermediul funcţiei de backwards compatibility a consolei Microsoft.

Tot începând de mâine, cei care nu deţin Red Dead Redemption pentru Xbox 360 vor putea achiziţiona jocul, în versiune digitală, prin intermediul magazinului online de pe Xbox One. Evident, aceasta versiune digitală va fi compatibilă cu Xbox One.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News