Reducerile pe Steam duc la apariţia fanilor nervoşi

Autor: Cosmin Aionita | 22.10.2018
Reducerile pe Steam duc la apariţia fanilor nervoşi

Reducerile de preţuri, mai ales cele aferente perioadelor promoţionale de pe Steam, au fost întotdeauna primite cu braţele deschise de către gameri, bucuroşi să-şi poată însuşi jocurile dorite în schimbul unor sume de bani semnificativ mai mici. Cum ai reacţiona însă dacă un joc, abia lansat de o lună de zile, este deja disponibil la preţ redus?

Ei bine, cu această situaţie au fost puşi faţă în faţă fanii seriei Tomb Raider, al cărei titlu recent Shadow of The Tomb Raider, la doar o lună de la apariţia pe piaţă, este deja disponibil la un preţ redus cu mai bine de 30%. Şi nu doar în cazul ediţiei standard a jocului (care beneficiază de un preţ redus cu 34%, fiind disponibil la 39,59€ în loc de clasicul 59,99€), ediţia Croft (ce include Season Pass-ul cu toate DLC-urle viitoare) poate fi achiziţionată acum de pe Steam la un preţ redus cu nu mai puţin de 47%: 58,78€ în loc de 109,96€ (deci chiar mai puţin decât costa ediţia standard în momentul lansării).

Evident, reacţia fanilor care “s-au păcălit”, achiziţionând jocul la preţul iniţial, nu a fost deloc plăcută, aceştia alegând să boicoteze Shadow of The Tomb Raider prin intermediul review-urilor lăsate pe Steam. Astfel, în ultimele zile, majoritatea review-urilor apărute pe Steam din partea utilizatorilor acordă calificative negative jocului, menţionând ca principal motiv pentru acest verdict bătaia de joc cu care publisher-ul şi producătorii îi tratează pe aşa-zişii “early adopters”, care au achiziţionat jocul la preţul întreg, fără să fie informaţi că o reducere de preţ atât de substanţială urma să fie aplicată atât de curând.

Aplicarea unor astfel de reduceri de preţ atât de repede după lansare nu este niciodată un semn bun pentru un asemenea joc, trădând vânzările mult sub aşteptări ale acestuia din perioada iniţială. De altfel, Shadow of The Tomb Raider a beneficiat de concurenţă importantă în luna lansării, jocul făcându-şi apariţia cu o săptămână dupa Spider-Man (care s-a bucurat de un succes comercial important), într-o perioadă deja foarte aglomerată. Nu a ajutat nici calitatea propriu-zisă a celei mai recente aventuri a Larei Croft, mai multe detalii despre acest aspect al jocului fiind disponibile în review-ul nostru.

Shadow of The Tomb Raider este disponibil acum, în versiuni pentru PlayStation 4, Xbox One şi PC.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News