Schimbare de conducere la studioul BioWare

Autor: Cosmin Aionita | 20.07.2017
Schimbare de conducere la studioul BioWare

Prestaţia mult sub aşteptări a jocului Mass Effect: Andromeda, cel mai recent proiect al studioului, se pare că a avut consecinţe în ceea ce priveşte conducerea BioWare. Astfel, Aaryn Flynn, fostul manager general al studioului deţinut de Electronic Arts, şi-a anunţat plecarea, în locul său fiind numit Casey Hudson, proaspăt reîntors în cadrul companiei.

Aaryn Flynn a fost alături de BioWare în momentele de glorie ale studioului, când au fost lansate titluri precum Neverwinter Nights, Star Wars: Knights of The Old Republic sau Jade Empire, ocupând însă poziţia de manager general în perioada recentă, în care titlurile studioului nu au dat randament, fie că vorbim de prestaţii comerciale sub aşteptări, fie că aducem în discuţie calificative modeste primite din partea presei de specialitate (Mass Effect: Andromeda, cu o medie a notelor de numai 72 pentru versiunea de PC conform Metacritic, este un exemplu elocvent în acest sens).

Aaryn Flynn

În cazul lui Casey Hudson, nu avem parte de prima sa aventură alături de BioWare, acesta fiind implicat, în trecut, în realizarea unor jocuri precum MDK2. Însă Hudson şi-a atins apogeul in cadrul studionului canadian atunci când a jucat rolul de director de proiect pentru Star Wars: Knight of The Old Republic, precum şi pentru foarte apreciata trilogie iniţială Mass Effect. Hudson a părăsit BioWare în 2014, alăturându-se, pentru o perioadă destul de scurtă, celor de la Microsoft.

Casey Hudson, revenit la cârma BioWare, a lucrat la conceptele de bază din spatele proaspăt anunţatului Anthem, joc aşteptat în toamna anului viitor. Având în vedere politica deloc îngăduitoare a management-ului Electronic Arts, publisher ce nu ezită să-şi închidă propriile studiouri atunci cand acestea nu dau rezultate, avem impresia că întreaga soartă a BioWare depinde acum de direcţia în care Hudson va duce compania.

Casey Hudson

Urmărește Go4Games.ro pe Google News