Seria GTA a depășit 375 de milioane de unități vândute la nivel global

Autor: Cosmin Aionita | 18.05.2022
Seria GTA a depășit 375 de milioane de unități vândute la nivel global
Foto: Rockstar Games

Raportul financiar al publisher-ului Take-Two Interactive pentru anul fiscal ce s-a încheiat la finele lunii martie 2022 vine cu update-uri în privința vânzărilor înregistrate de unele dintre cele mai de succes serii de jocuri ale companiei. Reamintim că Take-Two Interactive deține mai multe label-uri de publishing, cum ar fi 2K Games sau Rockstar Games (seria GTA).

În vârful clasamentului rămâne seria Grand Theft Auto, care a depășit 375 de milioane de unități vândute la nivel global. GTA V este veritabilul campion din cadrul acestei serii, cu peste 165 de milioane de exemplare vândute, devenind astfel cel mai de succes joc din ultimii zece ani în Statele Unite ale Americii, atât ca număr de unități comercializate, cât și în privința veniturilor generate.

Nu sta deloc rău nici seria Red Dead Redemption, ce numără însă numai două jocuri, cu peste 67 de milioane de unități comercializate la nivel global. Dintre acestea, peste 44 de milioane de exemplare sunt cele ale jocului Red Dead Redemption 2.

NBA 2K rămâne titlul favorit al iubitorilor de baschet virtual, seria înregistrând, până în prezent, vânzări globale de peste 123 de milioane de unități.

Borderlands este un nume foarte popular din portofoliul 2K Games, seria înregistrând vânzări de peste 75 de milioane de exemplare la nivel mondial. Cel mai bine vândute jocuri din serie rămân Borderlands 2, cu 26 de milioane de unități comercializate, și Borderlands 3, cu peste 15 milioane de exemplare vândute.

În schimb, seria de jocuri de strategie Sid Meier’s Civilization a depășit 62 de milioane de unități vândute, în timp ce trilogia BioShock a înregistrat vânzări de peste 39 de milioane de exemplare.

Nu în ultimul rând, WWE 2K22 a înregistrat cele mai bune vânzări în prima sa lună pe piață din întreaga istorie a seriei WWE 2K, ediția pentru mobile WWE SuperCard fiind descărcată de peste 26 de milioane de ori.

Sursa: VGChartz

Urmărește Go4Games.ro pe Google News