Shenmue I şi II – o privire nostalgică către trecut

Autor: Cosmin Aionita | 16.07.2018
Shenmue I şi II – o privire nostalgică către trecut

SEGA a lansat un material video menit să scoată în evidenţă autenticitatea cu care producătorii seriei Shenmue au reprodus anumite locaţii reale în jocurile lor, o realizare cu adevărat impresionantă, avand în vedere că primul titlu Shenmue a fost lansat în 1999.

În regiunile occidentale, Shenmue I şi II au debutat pe defuncta consolă Dreamcast în 2000, respectiv 2001, şi sunt responsabile pentru anumite inovaţii în gaming pe care şi titlurile din ziua de azi le folosesc în mod frecvent. Seria Shenmue a pus bazele genului open world, cu elemente de acţiune, aventură, RPG, lupte de arte marţiale, mini-games, explorare a mediului de joc deschis, ciclu noapte-zi, NPC-uri cu inteligenţă şi rutine proprii sau nemuritoarele QTE-uri (quick time events).

Seria Shenmue spune povestea lui Ryo Hazuki, un adolescent al anilor ’80, nevoit să asiste la uciderea propriului său tată, pe care jură să-l răzbune. Ediţiile moderne ale celor doua jocuri Shenmue vor incorpora o interfaţă grafică adusă la zi, posibilitatea de a alege dintre schema de control clasică şi una modernă şi întregile dialoguri în limba japoneză, disponibile în premieră pentru o audienţă globală, şi vor fi adaptate, din punct de vedere tehnologic, platformelor actuale.

Shenmue I şi II vor fi relansate pe 21 august 2018, în versiuni pentru PlayStation 4, Xbox One şi PC. Yu Suzuki, creatorul seriei originale, lucrează deja la o continuare – Shenmue III, finanţată cu ajutorul fanilor şi programată pentru 2019.

Shenmue

Tags: