Silent Hills a fost refăcut complet în Unreal Engine 4 şi poate fi descărcat gratuit

Autor: Cosmin Aionita | 07.01.2019
Silent Hills a fost refăcut complet în Unreal Engine 4 şi poate fi descărcat gratuit

Silent Hills a beneficiat de una dintre cele mai memorabile dezvăluiri de jocuri din istorie atunci când, la E3 2014, a fost lansat demo-ul jucabil PT. Jocul ar fi trebuit să continue seria horror Silent Hill, de această dată sub “bagheta” designer-ului Hideo Kojima, cu nimeni altul decât actorul Norman Reedus în rolul principal.

Din păcate, Silent Hills nu a mai apucat să fie lansat, jocul fiind anulat atunci când Konami a hotărât să se despartă de Hideo Kojima şi de echipa sa. Ulterior, după finalizarea şi lansarea lui Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, renumitul designer japonez şi-a creat propriul studio – Kojima Productions – şi, alături de acelaşi Reedus, lucrează acum la mult aşteptatul Death Stranding.

Chiar şi în aceste condiţii, demo-ul PT a marcat o întreagă generaţie de jucători, acesta fiind, din păcate, eliminat de pe PlayStation Store de către Konami. Fanii nu s-au dat bătuţi însă, alegând să recreeze experienţa din PT prin intermediul a tot felul de proiecte indepedente. Unul dintre acestea este Unreal PT, realizat de Radius Gordello. După cum îi lasă de înţeles şi numele, Unreal PT foloseşte Unreal Engine 4 în încercarea de a recrea atmosfera terifiantă din PT.

Conform producătorului, Unreal PT s-a aflat în dezvoltare timp de nouă luni, între lunile aprilie 2018 şi ianuarie 2019, texturile, modelele, animaţiile, gameplay-ul şi codul jocului fiind create din nou de la zero, pentru a evita, pe cat posibil, încălcarea drepturilor de autor deţinute de Konami.

Astfel, cei interesaţi pot descărca Unreal PT de aici: https://radiusgordello.itch.io/unreal-pt (click pe butonul Download din partea inferioară a paginii), pentru a rula jocul fiind necesare dezarhivarea pachetului zip rezultat în urma download-ului şi rularea fişierului PT_2.exe. Mai mult, jocul oferă chiar şi suport pentru VR, existând însă probleme în acest mod de redare.

Unreal PT

Unreal PTUnreal PT

Unreal PTUnreal PT

Urmărește Go4Games.ro pe Google News