Sony a achiziționat studioul Housemarque, dezvoltatorul jocului Returnal. Urmează Bluepoint Games?

Autor: Cosmin Aionita | 30.06.2021
Sony a achiziționat studioul Housemarque, dezvoltatorul jocului Returnal. Urmează Bluepoint Games?
Foto: Sony Interactive Entertainment

Sony Interactive Entertainment a anunțat astăzi finalizarea achiziției studioului Housemarque, dezvoltator de jocuri de top și partener de durată al PlayStation.

Recunoscut pentru experiența extinsă din genul arcade-shooter, dar și pentru expertiza creativă și tehnică, Housemarque a dezvoltat opt titluri exclusive pentru consolele PlayStation, precum Returnal, Nex Machina și Alienation. Cu sediul în Helsinki, Finlanda, Housemarque devine astfel cel de-al 13-lea studio care se alătură familiei PlayStation Studios.

Jim Ryan, președinte & CEO Sony Interactive Entertainment, a declarat:

Housemarque și-a demonstrat abilitățile creative într-o gamă largă de jocuri PlayStation de-a lungul timpului, care au scos mereu în evidență puterea hardware-ului pe care îl oferim. Adăugarea Housemarque la PlayStation Studios reiterează devotamentul nostru de a avea cele mai bune echipe de dezvoltare din industrie și de a livra noi experiențe care pot fi găsite doar pe platformele PlayStation.

La rândul său, lari Kuittinen, co-fondator și Managing Director la Housemarque, a adăugat:

După mai bine de 15 ani de colaborare de succes, suntem încântați să amplificăm potențialul pe care îl avem și mai mult alături de PlayStation Studios.

Urmează Bluepoint Games?

Anunțând via Twitter achiziția studioului Housemarque, PlayStation Japonia a folosit o imagine greșită, urând bun venit în familia PlayStation celor de la Bluepoint Games. Cel mai probabil, cei responsabili cu comunicarea prin intermediul rețelelor de socializare au folosit o altă imagine pregătită pentru confirmarea următoarei preluări, în locul celei cu logo-ul Housemarque.

Astfel, următoarea achiziție confirmată a Sony Interactive Entertainment pare a fi studioul Bluepoint Games, care a lucrat alături de PlayStation la remasterizarea unor titluri legendare, precum trilogiile inițiale God of War și Uncharted, dar și la recentele remake-uri Shadow of the Colossus (PS4) și Demon’s Souls (PS5).

Housemarque

Sursa: PlayStation România, ResetEra.com

Urmărește Go4Games.ro pe Google News