Sony interzice conţinutul sexual explicit din jocurile de PS4

Autor: Cosmin Aionita | 15.10.2018
Sony interzice conţinutul sexual explicit din jocurile de PS4

Conform publisher-ului Xseed Games, din cauza pretenţiilor celor de la Sony, a fost luată decizia de amâna lansarea jocului Senran Kagura Burst Re:Newal, atât în cazul versiunii pentru PlayStation 4, cât şi în cel al ediţiei pentru PC.

Catalogat drept PEGI 16 de către instituţiile de rating europene, Senran Kagura Burst Re:Newal este un joc realizat în stil anime despre fete de liceu ce devin ninja, în care îşi fac apariţia scene de nuditate parţială, teme sexuale, injurii şi violenţă.

Mai exact, cei de la Sony ar fi avut o problemă cu modul de joc Intimacy Mode, în care jucătorii au posibilitatea de a uda sau pipăi fetele. Pentru a permite publicarea jocului pe PlayStation 4, compania japoneză le-a cerut celor de la Xseed Games să elimine acest mod din joc, iar publisher-ul s-a conformat, de aici făcându-şi apariţia amânarea.

Totuşi, deşi versiunea pentru PlayStation 4 va fi modificată pentru a îndeplini cerinţele celor de la Sony, varianta pentru PC (ce urmează să fie publicată concomitent cu cea pentru console) va fi complet necenzurată, Valve adoptând o politică mai permisivă în privinţa jocurilor cu conţinut destinat adulţilor ce urmează să fie publicate prin intermediul Steam.

Interesant este faptul că acest controversat Intimacy Mode şi-a făcut apariţia şi în titlurile mai vechi ale seriei, publicate fără restricţii la vremea lor pe consolele PlayStation. Conform celor de la Xseed, politica celor de la Sony s-a modificat între timp, deţinătorul platformelor PlayStation dovedindu-se a fi mult mai “sensibil” atunci când vine vorba de acest gen de conţinut controversat. Din aceleaşi considerente, Sony a refuzat publicarea pe consolele sale a jocului Super Seducer (în care, aţi ghicit, jucătorul trebuie să seducă o serie de femei).

De altfel, în timp ce Xseed Games se ocupă de publicarea jocului în Statele Unite ale Americii, Senran Kagura Burst Re:Newal va fi publicat în UK de PQube, publisher ce a mai întâmpinat recent astfel de probleme, jocul lor Omega Labyrinth Z (produs de Matrix Software) fiind interzis în Marea Britanie.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News