Sony opreşte definitiv producţia de console PlayStation Vita

Autor: Cosmin Aionita | 19.02.2019
Sony opreşte definitiv producţia de console PlayStation Vita

În toamna anului trecut, cu ocazia Tokyo Game Show 2018, am aflat că Sony se pregătea de stoparea procesului de fabricaţie a consolelor PlayStation Vita chiar şi în Japonia, după ce acest lucru se întâmplase deja în teritoriile vestice.

Noi veşti în acest sens vin chiar prin intermediului site-ului Sony dedicat utilizatorilor niponi, în care, în cadrul listărilor aferente ultimelor două modele de console PlayStation Vita încă disponibile (Black şi Aqua Blue), este menţionat faptul că livrările acestora vor fi sistate foarte curând. Sony a folosit aceeaşi procedură şi în cazul consolelor PlayStation 3, a căror producţie a fost oprită în luna mai a anului 2017, compania listând un mesaj similar cu două luni în avans.

Procesul de fabricaţie a consolei portabile de la Sony fusese deja întrerupt pentru teritoriile vestice, PlayStation Vita nemaifiind comercializată în mod oficial în aceste regiuni. Ultima redută rămasă era Japonia, unde dispozitivele portabile de acest gen încă se bucură de succes. Odată cu dispariţia PS Vita, se pare că Sony Interactive Entertainment nu mai are în plan realizarea unui succesor, urmând să renunţe la consolele portabile, după spusele lui Hiroyuki Oda, vicepreşedinte al SIE.

De altfel, Sony a confirmat deja că luna în curs este ultima care va include jocuri gratuite de PS3 şi PS Vita pentru abonaţii PlayStation Plus, începând din martie 2019 subscripţia lunară urmând să ofere doar titluri gratuite pentru PlayStation 4.

PlayStation Vita Aqua Blue

Urmărește Go4Games.ro pe Google News