StarCraft: Ghost – gameplay din jocul StarCraft pe care Blizzard Entertainment a ales să îl anuleze

Autor: Cosmin Aionita | 18.02.2020
StarCraft: Ghost – gameplay din jocul StarCraft pe care Blizzard Entertainment a ales să îl anuleze

StarCraft: Ghost a fost un joc dezvoltat de Blizzard Entertainment, în colaborare cu echipele de la Nihilistic Software şi Swingin’ Ape Studios, în prima parte a anilor 2000. Jocul, gândit drept un shooter third person cu elemente de aventură şi stealth, ar fi trebuit să urmeze aventurile ghost-ului November Annabella „Nova” Terra, fiind proiectat pentru consolele PlayStation 2, prima generaţie de Xbox şi Nintendo GameCube. Din păcate, dupa un ciclu de dezvoltare tulburat şi mai multe amânări, StarCraft: Ghost a fost până la urmă anulat de Blizzard Entertainment.

Cu toate acestea, un devkit de Xbox, o ediţie specială a consolei folosită în procesele propriu-zise de dezvoltare şi testare ale jocului a “scăpat” în mâinile unui fan, pe hard-disk-ul acesteia aflându-se o ediţie preliminară de StarCraft: Ghost. De aici şi până la a înregistra un întreg clip de gameplay din jocul care n-a mai mai ajuns să fie lansat niciodată a fost doar un pas, iar rezultatul poate fi admirat în continuare.

StarCraft: Ghost nu a fost singurul joc din istoria celor de la Blizzard Entertainment care a sfârşit prin a fi anulat şi, mai apoi, “scăpat” pe Internet. In anii ’90, compania a lucrat, alături de Animation Magic, la un adventure point and click bazat pe universul Warcraft – WarCraft Adventures: Lord of The Clans –, a cărui lansare a fost anulată pe motiv că jocul nu s-ar fi ridicat la nivelul calitativ caracteristic titlurilor realizate de Blizzard.

Porţiuni din povestea acestui WarCraft Adventures: Lord of The Clans au fost refolosite în WarCraft III. Ulterior, o versiune completă a jocului WarCraft Adventures: Lord of The Clans a fost “scăpată” pe Internet, aceasta fiind încă disponibilă pentru download.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News