Steam Controller se lansează la toamnă, iată versiunea finală

Autor: Cosmin Aionita | 08.06.2015
Steam Controller se lansează la toamnă, iată versiunea finală

Valve are de gând să dea undă verde primelor sisteme Steam Machines în toamna acestui an, alături de acestea urmând să-şi facă apariţia şi controversatul Steam Controller. De ce controversat? Pentru că, încă de la apariţia primelor prototipuri, alegerile şi modificările celor de la Valve au ridicat câteva semne de întrebare, mai ales în rândurile utilizatorilor obişnuiţi cu controllerele clasice, împrumutate de la console.

În clipul de mai jos, puteţi admira versiunea finală a controller-ului Steam, care înlocuieşte clasicele stick-uri analogice cu două trackpad-uri ce oferă feedback haptic. Obiectivul celor de la Valve este să facă jucabile toate titlurile clasice pentru PC cu ajutorul acestui controller, de la shootere şi până la jocurile de strategie. Tocmai de aceea, pe lângă trackpad-uri, a fost inclus şi un stick analogic, precum şi triggere cu mod dublu de funcţionare: cursă analogică şi acţionare digitală.

Steam Controller-ul va include şi senzori de mişcare (giroscop şi accelerometru), precum şi posibilitatea de a fi folosit în mod wired (cu un cablu cu conector MicroUSB) sau wireless (necesită două baterii AA, incluse în pachet). Conform celor de la Valve, aceste două baterii ar trebui să asigure o durată de gameplay de aproximativ 80 de ore pentru Steam Controller.

Jucătorii îşi vor putea configura în detaliu schemele de control ale diferitelor jocuri pentru Steam Controller sau, dacă sunt prea comozi, vor putea descărca direct preset-uri realizate de comunitate.

Steam Controller va fi disponibil în această toamnă, la un preţ echivalent cu 50$/€. Mai multe informaţii despre controller-ul celor de la Valve puteţi găsi pe pagina oficială a produsului.

Steam Controller

Steam ControllerSteam Controller

Steam ControllerSteam Controller

Urmărește Go4Games.ro pe Google News