Steam este pregătit pentru Linux

| 17.07.2012
Steam este pregătit pentru Linux

Faptul că Valve intenţionează să ofere serviciul de distribuţie digitală Steam pe toate platformele existente nu mai este o surpriză pentru nimeni. Clientul Steam a ajuns deja pe MacOS X, numeroase dintre jocurile disitribuite oferind suport cross-platform şi pentru acest sistem de operare.

Următorul pas este portarea clientului Steam pe Ubuntu Linux, inginerii Valve dorind, în primă fază, să se concentreze pe o singură distribuţie a popularului sistem de operare open-source. După ce întreaga funcţionalitate a clientului Steam va fi adaptată pentru Ubuntu, Valve nu exclude extinderea listei de compatibilitate şi pentru alte distribuţii ale acestui sistem de operare.

Steam

Bineînţeles însă că rularea Steam pe Linux ar fi inutilă dacă nu vor exista şi jocuri dedicate acestui sistem de operare. Cei de la Valve vin cu veşti bune şi la acest capitol: Left 4 Dead 2 a fost portat cu succes pe Ubuntu, jocul suferind acum optimizări suplimentare pentru a rula la framerate-uri optime prin OpenGL (Linux nu beneficiază de suport DirectX). Imediat ce această adaptare va fi finalizată, cei de la Valve vor începe să porteze şi restul titlurilor companiei pentru acest sistem de operare.

La începutul acestui an, Valve a reuşit lansarea clientului Steam şi în versiuni mobile pentru Android şi iOS, compania lui Gabe Newell pregătind şi o nouă interfaţă pentru serviciul său de distribuţie digitală, special concepută pentru utilizarea pe TV-uri şi gamepad-uri.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News