A început Steam Game Festival: demo-uri gratuite pentru numeroase jocuri. Nu lipsesc producătorii din România

Autor: Cosmin Aionita | 17.06.2020
A început Steam Game Festival: demo-uri gratuite pentru numeroase jocuri. Nu lipsesc producătorii din România

Dezvăluit inițial ca parte a Summer Game Fest, Steam tocmai a pornit “festivalul digital” Steam Game Festival – Summer Edition, în cadrul căruia, timp de o săptămână, utilizatorii serviciului celor de la Valve au acces la numeroase demo-uri pentru jocuri ce vor fi lansate în viitor.

Astfel, până pe 22 iunie 2020, accesând portalul Steam Game Festival – Summer Edition, nu numai că puteți descărca versiuni demonstrative pentru numeroase titluri promițătoare, dar veți avea parte și de numeroase live stream-uri din partea producătorilor, precum și posibilitatea de a interacționa cu aceștia și de a le pune întrebări referitoare la aceste jocuri.

Nu lipsesc jocurile românești

Este bine de știut că demo-urile pe care veți avea ocazia să le jucați prin intermediul Steam Game Festival – Summer Edition au fost alese cu atenție chiar de către cei de la Valve, iar din selecția acestora nu lipsesc nici producătorii de jocuri din România.

Spre exemplu, jocul Unbound: Worlds Apart, realizat de studioul românesc Alien Pixel Studios, face parte din “distribuția” Steam Game Festival – Summer Edition. Studioul urmează să susțină două transmisii live: pe 19 iunie, de la ora 21:00, unde veți putea vedea jocul în acțiune, și pe 20 iunie, de la ora 22:00, când se va discuta și răspunde la întrebări despre Unbound: Worlds Apart. Mai mult, o versiune demo poate fi încercată chiar acum de pe pagina de Steam a jocului.

Unbound: Worlds Apart este realizat cu ajutorul Unreal Engine, dorindu-se a fi un titlu atmosferic 2D, bazat pe puzzle-uri, dar și pe poveste, care se diferențiază de alte jocuri similare prin abilitatea personajului principal Soli de a deschide portaluri către alte dimensiuni, afectând astfel mediul înconjurător, legile fizicii sau comportamentul inamicilor, și dezvăluind astfel noi metode de a progresa.

Alte jocuri românești incluse în Steam Game Festival – Summer Edition sunt: The Equinox Hunt de la EvilStar Studios, Rift Frigate de la Action Block SRL sau Zoria: Age of Shattering de la Tiny Trinket Games.

De asemenea, jocul Raji: An Ancient Epic, câștigator al marelui premiu la Dev.Play 2019 (eveniment ce a avut loc anul trecut la Palatul Parlamentului din București), nu lipsește din Steam Game Festival – Summer Edition, doritorii având ocazia de a încerca un demo de pe pagina oficială de Steam a jocului. Raji: An Ancient Epic este un titlu action/adventure dezvoltat de studioul Nodding Head Games, ce urmează să fie lansat de publisher-ul Super.com în cel de-al treilea trimestru al acestui an.

Sursa: Steam

Urmărește Go4Games.ro pe Google News