Studiu: Unul din trei bărbați aleg personaje femele în jocuri

Autor: Adrian Popa | 13.08.2021
Studiu: Unul din trei bărbați aleg personaje femele în jocuri

Un număr mare de bărbați aleg să joace cu personaje femei/femele în jocurile video, potrivit unui studiu al firmei de cercetare a pieței Quantic Foundry.

Mai precis, o treime dintre participanții la un sondaj au declarat că fac acest lucru. De partea cealaltă, cercetarea arată că doar una din zece femei folosește un personaj masculin.

Sondajul, realizat în 2020, a colectat răspunsuri de la 3.000 de gameri, dintre care 69% de gen masculin, 27% de gen feminin și 4% nonbinar. Vârsta medie a participanților a fost de 24 de ani.

Descoperirea făcută de studiu, greu de explicat

Motivul pentru care un număr atât de mare de băieți și bărbați preferă personajele femele este neclar, potrivit Quantic Foundry, dar există câteva ipoteze. Potrivit unor cercetători, probabilitatea ca bărbații să își cerceteze identitatea de gen într-un mediu virtual, anonim, este mai mare decât în viața reală.

Alți gameri ar putea fi mânați, potrivit unei alte teorii, de dorința de a controla sau chiar obiectifica femeile într-un mediu virtual.

În ciuda cererii mari pentru ele, numărul de personaje feminine din jocuri este în continuare redus comparativ cu cel al celor masculine.

Sursa: Kotaku Australia

CITEȘTE ȘI:

VIDEO: Tânăra care își domină adversarii în CS:GO deși joacă cu o singură mână

Cum a slăbit o femeie gamer 68 de kilograme într-un an

Femeile și persoanele de culoare, hărțuite în continuare în jocuri video precum Call of Duty

Urmărește Go4Games.ro pe Google News