Team Liquid câștigă primul turneu major cu noua echipă de Dota2

Autor: Vlad Ionescu | 03.11.2020
Team Liquid câștigă primul turneu major cu noua echipă de Dota2
Foto: Team Liquid

După ce recent a lansat o întreagă echipă nouă de Dota2, organizația Team Liquid a reușit să câștige și primul turneu major de eSports. Disputată în cadrul evenimentului ESL One Germany 2020, marea finală s-a disputat între două echipe renumite din scena de Dota2: Team Liquid și Natus Vincere.

Pentru Aydin „iNSaNiA” Sarkohi și restul echipei, această victorie marcheaza primul titlu major obținut cu Team Liquid la Dota2. Pe lângă succesul cu scorul de 3 la 1 în marea finala, organizația a înfruntat o mulțime de echipe bune pentru a obține locul 1 în turneu. Team Liquid a trecut de adversari precum Nigma, Vikin.gg, Team Secret și mudgolems, iar mai apoi succesul din marea finală fiind împotriva celor de la NaVi.

Parcurs dificil, rezultate meritate

Cele mai dificile meciurile din cadrul turneului pentru Team Liquid au fost duelurile cu Nigma și Team Secret din grupe, acestea fiind de asemenea și singurele înfrangeri pentru TL. (0-2 și 1-2). În restul partidelor, iNSaNiA și echipa au fost favoriții pentru a obține o victorie clară. După terminarea grupelor, organizația a reușit să elimine Nigma cu scorul de 2 la 1, urmată de victoria împotriva celor de la Team Secret cu scorul de 2 la 0. După acest rezultat, Team Liquid este una dintre puținele echipe ce reușește să o elimine pe Secret dintr-un turneu de la ESL One Los Angeles din aprilie, atunci când Vinkin.gg au reușit această performanță.

Semifinala a fost disputată împotriva celor de la mudgolems, meci câștigat lejer de Team Liquid. În marea finală, împotriva celor de NaVi, Team Liquid a arătat un joc de echipa foarte solid și profesionist, reușind o victorie clară cu scorul de 3 la 1. Deși NaVi este o echipa foarte renumită și experimentată, jocul perfect făcut de Boxi, Taiga, qojgva, miCKe și iNSaNiA nu le-a oferit adversarilor nici o șansa de a obține trofeul.

La final, căpitanul Aydin „iNSaNiA” Sarkohi a primit titlul de „Mecerdes Benz Most Valuable Player”.

Sursa: Liquipedia.net

Urmărește Go4Games.ro pe Google News