Campionii la Dota 2 au câştigat mai mult decât Simona Halep la Wimbledon

Autor: Cosmin Aionita | 26.08.2019
Campionii la Dota 2 au câştigat mai mult decât Simona Halep la Wimbledon

Câştigurile rezultate din competiţiile de eSports încep să depăşească, în mod semnificativ, premiile în bani oferite în sporturile “tradiţionale”. Spre exemplu, recent încheiatul turneu The International, dedicat jocului Dota 2 de la Valve, a avut un fond de premiere de peste 34 milioane de dolari americani. Echipa câştigătoare – OG, campioana en-titre care câştigase şi în 2018 – s-a ales cu aproape jumătate din această sumă, peste 15 600 000 de dolari.

Astfel, fiecare dintre cei cinci membri ai echipei câştigătoare – Anathan Pham (Australia), Topias Taavitsainen (Finlanda), Sébastien Debs (Franţa), Jesse Vainikka (Finlanda), Johan Sundstein (Danemarca) – a intrat în posesia unui premiu de aproximativ 3,1 milioane de dolari americani. Spre comparaţie, Tiger Woods, renumitul jucător de golf, a primit “doar” 2,07 milioane de dolari în urma prestaţiei de la turneul Masters din 2019, în timp ce campionii de la Wimbledon 2019 – Novak Djokovic şi Simona Halep – au încasat fiecare câte 2,9 milioane de dolari pentru performanţa lor.

Chiar şi echipa de pe locul doi de la The International – Team Liquid – s-a ales cu un premiu de aproape 4,5 milioane de dolari, peste 890 000 de dolari americani pentru fiecare membru al său. Luna trecută, tânărul Kyle Giersdorf s-a ales cu un premiu de nu mai puţin de 3 milioane de dolari americani atunci când a câştigat Cupa Mondială de Fortnite, a cărei finală a avut loc în cadrul unui show grandios pe stadionul Arthur Ashe din New York.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News