Tencent investește masiv în Dontnod Entertainment. Câți bani a primit studioul francez

Autor: Cosmin Aionita | 01.02.2021
Tencent investește masiv în Dontnod Entertainment. Câți bani a primit studioul francez

Dontnod Entertainment, studioul din spatele unor jocuri adventure moderne precum Life is Strange, Tell Me Why sau Twin Mirror, dar și al popularului action RPG Vampyr, a anunțat încheierea unui nou parteneriat, de această dată cu chinezii de la Tencent.

Pe scurt, studioul independent francez va colabora cu Tencent în ceea ce privește dezvoltarea laturii de business, capitalul companiei urmând să crească cu 40 de milioane de euro.

Tencent, compania chinezească cunoscută deja pentru interesul și investițiile pe care le face în domeniile jocurilor video și sporturilor electronice, va investi și 30 de milioane de euro în dezvoltarea studioului Dontnod Entertainment, prin intermediul subsidiarului său Proxima Beta Europe BV. Ca urmare a acestei investiții, Tencent va avea dreptul să-și numească un reprezentant în consiliul de administrație al companiei franceze.

Majoritatea fondurilor strânse în urma acestei colaborări vor fi folosite pentru ca Dontnod Entertainment să dezvolte și să publice, în mod independent, jocuri video bazate pe propriile proprietăți intelectuale.

Life is Strange rămâne la Square Enix. Un nou studio se va ocupa de serie

Din păcate pentru Dontnod Entertainment, Life is Strange nu se mai numără printre seriile pe care francezii le dețin, această proprietate fiind păstrată de publisher-ul Square Enix în urma încetării colaborării cu Dontnod Entertainment.

Viitorul seriei Life is Strange va fi strâns legat de un alt studio – Deck Nine –, ce s-a ocupat și de Life is Strange: Before The Storm, achitându-se cu brio de această sarcină. Astfel, viitoarele titluri Life is Strange vor fi dezvoltate de studioul Deck Nine, sub gestiunea publisher-ului Square Enix.

Sursa: All Games Delta

Urmărește Go4Games.ro pe Google News