THQ Nordic achiziţionează Koch Media

Autor: Cosmin Aionita | 16.02.2018
THQ Nordic achiziţionează Koch Media

THQ Nordic (ex-Nordic Games, companie care a cumpărat marca „THQ” de la defunctul publisher ce purta acest nume) a anunţat achiziţionarea pachetului complet de acţiuni a companiei Koch Media, unul dintre principalii jucători de pe piaţa publishing-ului de jocuri video din Europa, unde activa sub label-ul Deep Silver. Valoarea totală a tranzacţiei a fost de 121 de milioane de euro.

Deep Silver a publicat numeroase jocuri pe toate platformele, câteva nume demne de menţionat fiind cele ale seriilor Metro, Dead Island, Saints Row sau Homefront. Interesant este faptul că o parte dintre aceste proprietăţi intelectuale au fost, de asemenea, achiţionate de la defunctul publisher THQ. Astfel, drepturile pentru seriile Metro (inclusiv viitorul Metro: Exodus), Saints Row sau Homefront se întorc „acasă”, sub umbrela noului THQ Nordic.

Din fostul portofoliu al vechiului publisher THQ, cei de la THQ Nordic deţin de asemenea drepturile asupra jocului Titan Quest şi a expansion pack-urilor acestuia, precum şi asupra foarte apreciatei serii Darksiders, pe care o vor continua prin intermediul lui Darksiders III.

THQ Nordic

Urmărește Go4Games.ro pe Google News