THQ Nordic îşi continuă expansiunea şi achiziţionează studioul responsabil pentru Kingdom Come: Deliverance

Autor: Cosmin Aionita | 15.02.2019
THQ Nordic îşi continuă expansiunea şi achiziţionează studioul responsabil pentru Kingdom Come: Deliverance

Nu trece o lună fără ca THQ Nordic să nu anunţe o nouă achiziţie: de această dată, este vorba despre Koch Media (companie, la rândul său, recent achiziţionataăde THQ Nordic), care confirmă cumpărarea întregului pachet de acţiuni ale studioului Warhorse Studios s.r.o. în schimbul a 33,2 milioane de euro.

Astfel, studioul cehesc cu sediul în Praga se alătura “familiei” Koch Media (Deep Silver) şi, implicit, întregului grup THQ Nordic. Publisher-ul a fost convins să facă această mişcare de succesul înregistrat de cel mai recent joc al celor de la Warhorse Studios, RPG-ul Kingdom Come: Deliverence, care a înregistrat, de la apariţia sa din februarie 2018 şi până acum, vânzări de peste două milioane de exemplare.

THQ Nordic îşi continuă astfel expansiunea, publisher-ul achiziţionând în ultimul an calendaristic întregul Koch Media (inclusiv label-ul de publishing Deep Silver şi toate proprietăţile intelectuale deţinute de acesta), studiourile Experiment 101 (ce pregăteşte jocul Biomutant), Coffee Stain (Goat Simulator) şi Bugbear Entertainment (Wreckfest), precum şi drepturile pentru numeroase jocuri precum Alone in the Dark, Kingdoms of Amalur, Timesplitters sau toate proprietăţile intelectuale ale NovaLogic.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News