Top 10 – jocuri pe care le aşteptăm la E3 2014

Autor: Cosmin Aionita | 05.06.2014
Top 10 - jocuri pe care le aşteptăm la E3 2014

E3 2014 se apropie cu paşi repezi, săptămâna viitoare fiind momentul adevărului pentru toate companiile implicate în ceea ce numim industria jocurilor video. Ce aşi vor scoate din mânecă Sony şi Microsoft în eterna luptă dintre PlayStation şi Xbox?

Cu ce titluri ne vor uimi publisherii third party în încercarea de a ne convinge să apăsăm butonul de preorder? Toate aceste întrebări îşi vor primi răspunsurile la începutul săptămânii viitoare, târgul E3 2014 urmând să se desfăşoare în intervalul 10-12 iunie, în nemuritorul Los Angeles.

E3 2014

Şi totuşi, înainte de a aştepta ca informaţiile să ne fie servite pe un platou de argint, ne-am gândit să ne transformăm la rândul nostru într-o variantă personalizată a Mamei Omida, încercând să ne închipuim cam ce va fi prezentat în cadrul E3-ului din acest an. Sau cel puţin ce ne-am dori noi, în redacţia Go4games, să fie prezentat…

Aşadar am alcătuit un clasament al jocurilor abia confirmate (sau neanunţate încă!), despre care am dori să ştim mai multe detalii, să vedem secvenţe reale de gameplay şi să aflăm, eventual, când vor fi lansate. Am încercat să stăm cât mai departe de titlurile despre care avem suficiente informaţii şi ale căror multiple trailere au risipit deja sentimentele de mister şi descoperire caracteristice unui eveniment precum E3-ul.


10. RESIDENT EVIL 7 (neconfirmat)

Nu mai e un secret pentru nimeni: Resident Evil 6 nu a fost jocul pe care fanii survival horror-ului şi-l doreau. Capcom a pus un accent prea puternic pe secvenţele de acţiune, pe ideea de a juca cu mai multe personaje şi pe modul cooperativ. Vrem înapoi momentele de tensiune din primul titlu al seriei, vrem feeling-ul întunecat din micuţa aşezare spaniolă din Resident Evil 4… Cu alte cuvinte, vrem un joc adevărat Resident Evil şi nu o clonă japoneză de Call of Duty! Poate îl vom primi la E3 2014.

Resident Evil 7


09. PROJECT BEAST / DEMON’S SOULS 2 (neconfirmat)

Japonezii de la FromSoftware au reuşit să rescrie regulile industriei, aducând din nou în actualitate conceptul dificultăţii sporite în jocurile video. Bineînţeles, acest lucru nu era posibil fără o balansare exemplară, titluri precum Demon’s Souls sau Dark Souls oferind acel sentiment deosebit în care ştii că fiecare pas greşit a fost făcut din vina ta şi nu pentru că jocul te-ar fi tratat nedrept. Faptul că FromSoftware lucrează la un nou proiect pentru PlayStation 4 nu mai e niciun secret, Internet-ul fiind impanzit de leak-uri ale acestui joc. Mai rămâne o singură întrebare: este Project Beast doar un nume de cod pentru Demon’s Souls 2?


08. FAR CRY 4

Să o spunem pe faţă: 2012 nu a fost tocmai cel mai grozav an pentru jocurile video. Din fericire, chiar la sfârşit, când credeam că nu mai există speranţă, Ubisoft a adus pe piaţă Far Cry 3 şi a salvat situaţia. Grafica excelentă, un mediu de joc open world funcţional şi atractiv, o poveste credibilă şi, să nu uităm, scene de sex cum rareori ai ocazia să vezi în jocuri. Aşadar, Far Cry 4 are multe de demonstrat. O singură rugăminte arzătoare avem pentru Ubisoft: fără malarie, da?

Far Cry 4


07. BATTLEFIELD: HARDLINE

Single player bazat pe show-urile TV cu poliţişti şi un multiplayer care nu se abate de la formula de succes Battlefield? Battlefield: Hardline, noua creaţie a studioului Visceral Games (seria Dead Space) pare să le aibă pe toate. Tot ce vrem este ca, de această dată, codul de reţea să funcţioneze corect fără a necesita zeci şi zeci de patch-uri iar campania single player să nu se mai termine încă dinainte de a începe. A, şi niste gameplay actual, ca video-urile scăpate pe internet nu se pun.


06. THE LAST GUARDIAN

Anunţat la E3 2009, The Last Guardian promitea să continue tradiţia începută de Team ICO cu superbele ICO şi Shadow of The Colossus. Jocul a intrat însă într-un con de umbră prelungit, gurile rele vorbind despre complexitatea acestuia şi faptul că un PlayStation 3 era insuficient pentru a-l rula corespunzător. Totuşi, acum avem PlayStation 4, deci această problemă ar trebui să fi fost rezolvată, nu? Suntem gata să pariem că The Last Guardian va fi reanunţat în cadrul E3 2014 pentru noua consola Sony şi va fi lansat poate chiar anul acesta.


05. ASSASSIN’S CREED: UNITY

Pentru că finanţele nu ne permit să ne petrecem concediile în Paris, sperăm că, anul acesta, Ubisoft să ne astâmpere pofta de croissante, decapitări în public sau alte ingrediente caracteristice revoluţiilor de provenienţă fraţuzească. Mai ales când vom avea în sfârşit un titlu Assassin’s Creed special dezvoltat exclusiv pentru consolele de nouă generaţie şi PC, în care programatorii şi artiştii de la Ubisoft Montreal îşi pot face de cap după voia inimi. Şi nu, nu vrem să navigăm cu şalupa pe apele Senei, preferam un titlu AC clasic, în stilul Assassin’s Creed 2 sau Brotherhood.


04. GOD OF WAR PS4 (neconfirmat)

Kratos plânge singurel într-un colţ: a ucis toate creaturile din mitologia elenă, a stârpit de pe faţa pământului înreg panteonul grecesc (şi toate rudele acestora), iar muntele Olimp zace în ruine în faţa neobositului spartan. În ce direcţie ar putea-o lua seria God of War? Oare le va pune Kratos gând rău lui Odin, Thor şi restului de zei nordici sau va veni rândul ca Anubis, Horus şi Osiris să aibă zilele numărate? Alegerea e în mainile celor de la Sony Santa Monica, singura noastră pretenţie fiind păstrarea nivelului grafic de top caracteristic seriei (sângele ar trebui să arate mult mai bine în 1080p, nu?).

God of War


03. MORTAL KOMBAT X

Jos, faţă, Low Punch, upercut, jump kick, spate, spate, High Punch, Finish Him, ţine Block, spate, spate, jos, High Kick, Fatality! Ştim deja cu ce se mănâncă un joc Mortal Kombat. Vrem doar să-l vedem în toată gloria grafică permisă de noua generaţie de console, să-i admirăm fatalităţile şi să aflăm cum va continua povestea începuta în Mortal Kombat-ul de acum trei ani. Şi să apară şi pe PC în acelasi timp cu ediţiile pentru console. Friendship!


02. GEARS OF WAR XBOX ONE

Ştim deja că Epic Games a hotărât să vândă licenţa Gears of War către Microsoft şi aceştia din urmă au repartizat realizarea noului titlu al seriei proaspăt infiinţatului studio Black Tusk. Suntem curioşi însă să vedem care va fi direcţia noului joc, Gears of War: Judgement, precedentul titlu al seriei, lăsându-ne cu un gust mai degrabă amar. Ne aşteptăm la grafică de top bazată pe Unreal Engine 4 şi poate o abordare un pic mai matură decât în trilogia iniţială.

Gears of War


01. UNCHARTED PS4

În ultimii ani a devenit seria fanion a consolelor PlayStation şi principalul motiv pentru care foarte mulţi gameri au ales să investească într-un PS3 sau un PS Vita. Acum a venit vremea noii generaţii, vremea pentru un titlu Uncharted dedicat noului PS4. La cârma proiectului se află acelaşi studio Naughty Dog, responsabil şi pentru excelentul The Last of Us, iar zvonurile vorbesc de o prezentare grafică care ne va lăsa mască (aşa cum a facut-o şi Uncharted 2, la vremea sa). Ce ne interesează pe noi mai mult este să aflăm dacă vom juca, alături de Nathan Drake, şi cu strămoşul acestuia – Sir Francis Drake. Să sperăm că vom afla la E3 2014.


Acestea sunt jocurile pe care am dori să le vedem anunţate sau prezentate în detaliu la E3 2014. După finalizarea expoziţiei din Los Angeles vom reveni cu un articol dedicat titlurilor care se vor face remarcate pe scena E3 2014.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News