Top 20 – cele mai aşteptate jocuri din 2017 (Partea 1)

Autor: Cosmin Aionita | 10.01.2017
Top 20 - cele mai aşteptate jocuri din 2017 (Partea 1)

Cu perioada sărbătorilor de iarnă rămasă în „retrovizoare”, dar asaltaţi de ninsoare şi frig, a venit vremea să ne tragem sufletul şi să privim către viitor, spre cele mai aşteptate jocuri ce urmează să-şi facă apariţia în cursul acestui nou an.

Din fericire, atunci cand am „făcut inventarul” jocurilor confirmate pentru 2017, oricât am încercat să le „filtrăm”, nu am reuşit să coborâm sub douăzeci de titluri. Şi asta neluând în considerare unele jocuri despre care ştim că-şi vor face apariţia în următoarele 12 luni, însă care nu au fost anunţate încă (precum următorele Call of Duty sau FIFA), şi nici titlurile despre care nu se ştie aproape nimic, însă se speculează că vor fi lansate în 2017 (cum ar fi Star Wars: Battlefront 2 sau o eventuală continuare a lui Destiny). Cu alte cuvinte, am nominalizat doar jocuri ale căror lansări au fost confirmate pentru 2017.

Astfel, având de-a face cu atât de multe jocuri (fie indie, fie AAA, de la producători vestici sau de la studiouri japoneze cu tradiţie), am decis să ne împărţim topul în patru părţi, pentru a putea să ne concentrăm asupra fiecărui titlu aşa cum se cuvine. Iată prima parte a clasamentului nostru:


20. CUPHEAD
(Studio MDHR)
Xbox One/PC

Aflat în lucru încă din 2010, Cuphead a atras atenţia în primul rând graţiei aspectului şi stilului artistic ce amintesc de desenele animate ale anilor 1930. Pornit iniţial drept un joc bazat pe confruntările cu diverşi boşi, fiecare cu un design ieşit din comun, Cuphead a primit suportul celor de la Microsoft, producătorii alegând astfel să introducă şi secvenţe clasice de platforming, precum şi suportul pentru multiplayer cooperativ.

Perioada estimată pentru lansare: jumătatea anului 2017


19. TEKKEN 7
(Bandai Namco Entertainment)
PlayStation 4/Xbox One/PC

Va fi un an foarte aglomerat în ceea ce priveşte segmentul de fighting games: Tekken 7, apărut de aproape doi ani în sălile arcade din Japonia, va avea de înfruntat concurenţa de la Capcom (Marvel vs. Capcom Infinite) şi NetherRealm Studios (Injustice 2). Atuurile japonezilor? Peste 30 de personaje jucabile, printre care şi unele noi, adoptarea motorului grafic Unreal Engine 4, un Story Mode ce promite a fi memorabil, cu numeroase secvenţe cinematice spectaculoase, balansarea luptătorilor, permisă de cei doi ani de prezenţă în sălile arcade, dar şi debutul seriei pe PC.

Perioada estimată pentru lansare: prima jumătate a anului 2017


18. HALO WARS 2
(Creative Assembly/343 Industries/Microsoft)
Xbox One/PC

Nu mai e un secret pentru nimeni: jocurile de strategie nu mai sunt în lumina reflectoarelor, majoritatea producătorilor şi publisherilor orientându-se către genuri mai avantajoase din punct de vedere financiar. Din acest punct de vedere, este de apreciat efortul celor de la Microsoft de a realiza un parteneriat între propriul studio 343 Industries şi experimentată echipă de la Creative Assembly pentru a revitaliza Halo Wars. De asemenea, este pentru prima dată când un joc al seriei va fi lansat concomitent şi pentru PC, o decizie cât se poate de înţeleaptă, mai ales luând în considerare că vorbim totuşi despre un joc de strategie, mult mai potrivit pentru această platformă.

Data lansării: 21 februarie 2017


17. NIOH
(Team Ninja/Sony Interactive Entertainment)
PlayStation 4

Formula ce a debutat în Demon’s Souls şi a fost perfecţionată, de-a lungul timpului, în titlurile seriei Dark Souls, dar şi în Bloodborne, s-a dovedit a fi de succes însă a ridicat şi anumite semne de întrebare: cum ar arăta un astfel de joc realizat de o echipă diferită de From Software? Acest răspuns vor sa-l ofere cei de la Team Ninja, autorii seriei Ninja Gaiden, care, prin Nioh, încearcă să combine acest tip de gameplay cu legendele folclorului japonez şi nelipsiţii samurai. Mai mult, pentru a fi siguri că se află pe drumul cel bun, cei de la Team Ninja au oferit jucătorilor, în 2016, posibilitatea de a lua parte la două sesiuni de testare – alpha şi beta – feedback-ul oferit urmând să fi implementat în versiunea finală a jocului.

Data lansării: 8 februarie 2017


16. CRASH BANDICOOT N.SANE TRILOGY
(Vicarious Visions/Activision)
PlayStation 4

Jocurile video nu trebuie să aibă neapărat subiecte serioase: poveştile din jocuri pot fi şi amuzante, cu personaje simpatice, uşor de îndrăgit atât de copii, cât şi de adulţi. Ratchet & Clank a demonstrat-o anul trecut, remake-ul clasicului platformer 3D înregistrând vânzări şi recenzii mult peste aşteptări. De o reţetă similară va beneficia şi trilogia clasică Crash Bandicoot, primele trei jocuri ale seriei urmând să fie complet refăcute pentru PlayStation 4. Noile versiuni vor beneficia de noi animaţii şi medii de joc, iluminare îmbunătăţită, secvenţe cinematice complet refăcute, coloana sonoră emasterizată, dialoguri reînregistrate, grafică 4K, precum şi niveluri bonus şi time trial-uri suplimentare.

Perioadă estimată pentru lansare: 2017


Vă invităm să reveniţi pe Go4games în următoarele zile pentru continuarea topului nostru dedicat celor mai aşteptate jocuri din 2017. De asemenea, nu uitaţi să ne împărtăsiţi şi opiniile voastre despre ce titluri programate pentru acest an ar merita să se regăsească în acest clasament.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News