Topul celor mai penibile clone de Mortal Kombat

Autor: Cosmin Aionita | 12.05.2015
Topul celor mai penibile clone de Mortal Kombat

Începutul anilor ’90 a fost o vreme pe cât de inovatoare în domeniul jocurilor video, pe atât de tulbure. Cabinetele arcade şi consolele beneficiau de o tehnologie superioară PC-urilor, hardware-ul se îmbunătăţea zilnic, mediile de stocare deveneau din ce în ce mai generoase, iar producătorii de jocuri erau nevoiţi să ţină pasul.

Au fost studiouri care au ales să înlocuiască grafica desenată cu personajele filmate şi digitizate pentru a fi introduse în jocuri, creând titluri de aventură ca se întindeau pe zeci de CD-uri. O abordare asemănătoare au avut şi cei de la Midway, studioul din Chicago al companiei dorind să realizeze un joc de acţiune cu Jean Claude Van Damme. Din păcate (sau fericire?), Van Damme s-a restras din proiect, personajul său (Johhny Cage) fiind jucat de un specialist în arte marţiale mai putin cunoscut (Daniel Pesina) în mega-hit-ul ce urma să devină Mortal Kombat.

Succesul de care s-a bucurat seria creată de Ed Boon, John Tobias şi echipa lor de la Midway Chicago (acum NetherRealm Studios) au împins foarte multe studiouri să încerce replicarea formulei, bazată, în accepţiunea multora, doar pe violenţă şi grafică realistă. Din păcate, în timp, s-a dovedit că doar aceste două ingrediente nu sunt suficiente pentru a crea un joc memorabil şi, în timp ce seria Mortal Kombat continuă şi azi, alternativele concurenţei s-au pierdut în anonimat.

Şi totuşi, ce timp poate părea mai potrivit pentru a arunca o privire spre trecut decât momentul de faţă, când Mortal Kombat X abia a fost lansat şi “face ravagii” din nou printre iubitorii genului? Aşa au gândit şi colegii de la Outside Xbox, care au alcătuit un top al celor mai slabe clone de Mortal Kombat pe care nimeni nu şi le mai aminteşte în ziua de azi.

Ca amănunt foarte interesant, printre nominalizări se regăseşte Way of the Warrior, un joc din perioada de început a studioului Naughty Dog, nimeni alţii decât autorii unor capodopere contemporane precum seria Uncharted sau The Last of Us. În clipul video de mai jos regăsiţi şi restul de “kontracandidaţi”.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News